Çocuklar için oyunlu klasik müzik konseri bu hafta sonu

Mayıs 28, 2015

Çocuklar için oyunlu klasik müzik konseri bu hafta sonu

Cıkrık_3Çocukların ebeveynleriyle birlikte sahnelediği ‘Gizemli İpucu: Çıkrık‘ adlı oyunlu klasik müzik konseri, 30-31 Mayıs tarihlerinde Fulya Sanat Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak. Gösteri ücretsiz olarak izlenebilecek.

Piyano öğretmeni Yaprak Sandalcı tarafından kurulan Koroporte’nin çocuklar için tasarladığı ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan oyunlu klasik müzik konserinin sunumunu ünlü tiyatro sanatçısı Ayla Algan yapıyor.

5 yaşından 55 yaşına kadar herkesin sahnede olduğu Gisemli İpucu: Çıkrık, her yaş grubu tarafından da keyifle izlenecek.

“Gizemli İpucu: Çıkrık” projesi üç farklı kültürün müziğiyle çıkrığı anlatıyor. Pek çok çocuğun masallar dışında adını duymadığı, hayatında görmediği çıkrık, aslında tarihte dünyanın gidişatını değiştiren, 1760-1850 arasında yaşanan sanayi devriminin başlangıcı kabul edilen iki buluştan biri… Konserde seslendirilecek Çıkrık, Altın Çıkrık ve Atlıkarınca Marşı eserleri de üç Avrupalı müzisyen tarafından bu dönemlerde bestelenmiş. Konserde bir halk şarkısı, bir senfonik şiir ve bir marş ile birlikte aslında bir nevi çıkrığın müzikle olan ilişkisi de sergilenecek.

edebiyathaber.net (28 Mayıs 2015)

Yorum yapın