Çocuklar İçin Hayat Dersleri Serisi’nin ilk kitapları raflarda

Haziran 12, 2023

Çocuklar İçin Hayat Dersleri Serisi’nin ilk kitapları raflarda

Jess Sanders’ın yazdığı Çocuklar İçin Hayat Dersleri Serisi’nin iki kitabı, 4 ve üzeri yaş grubu için Sima Özkan çevirisiyle Meraklı Tilki Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocuklar İçin Hayat Dersleri Kitapları; kırılganlığı kucaklamak, benzersizliği benimsemek, kendini olumlamak, bedenine kulak vermek gibi yaşama dair en önemli derslere odaklanan yeni bir seridir. Her çocuğun (ve ebeveynlerinin) duymaya ihtiyaç duyduğu öğretileri içerir.

Jess Sanders, çocuklar ve gençler üzerinde çalışan sosyal hizmet uzmanı ve ruh sağlığının önemine dikkat çeken kitapların ödüllü yazarıdır. Bu kitabı, bir rehber kaynak ya da sadece kendine verilen değeri anlamaya ve kendini sevmeyi keşfetmeye dair bir hikâye olarak tasarlamıştır. Ne şekilde kullanılırsa kullanılsın bu kitap, okuyucunun kendi değerini hatırlamasına yardım etmek ve kendini sevmek için kendinden öteye bakmasına gerek olmadığını anımsatmayı hedeflemektedir.

Kitapları okuyan çocuklar ve  ebeveynlerinin  faydalanmaları  için “Etkinlik Kitapçıkları” web sitemizden indirilebiliyor.

SEN KENDİNE YETERSİN! / Çocuklar İçin Hayat Dersleri Serisi 1

Çocuklar, tam olarak kendine yettiğini bilerek dünyaya gelirler. Ne var ki, büyürken, biri ya da bir şey bu gerçeği unutmalarına sebep olmuş olabilir. Bu hissettiklerinde yalnız olmadıklarını bilmeleri gerekir.

Resimleyen: Ocean Hughes

SEN HALLEDERSİN! / Çocuklar İçin Hayat Dersleri Serisi 2

Bazen çocuklar da endişelenir, kaygılarıyla başa çıkamaz gibi olurlar. Endişeler hakkında konuşmak zor olabilir. Bir endişenin “üstünü örtmenin” ya da bir kaygıyı tamamen ortadan kaldırmanın cezbedici bir yanı vardır. Buna karşı koymaya çalışıp çocuklarımızın anlattıklarını görmezden gelmek yerine onların endişeleriyle barışmamız, duygularını onaylamamız bir endişeyle başa çıkmanın en etkili yoludur.

Resimleyen: İrina Avgustinovich

edebiyathaber.net (12 Haziran 2023)

Yorum yapın