“Çiziyorsam Sebebi Var” iki yaşında

Ekim 19, 2022

“Çiziyorsam Sebebi Var” iki yaşında

Ayşe Yazar tarafından hazırlanan ressam, illüstratör ve grafik tasarım alanlarında eserler veren sanatçıların çalışmalarına ait süreçleri, yaptıkları işin mutfak kısmını anlattıkları Edebiyat Haber’in sevilen dizisi “Çiziyorsam Sebebi Var” iki yaşında. 

Köşenin hikayesini Ayşe Yazar anlattı:

“İnsanoğlu yazmadan önce çizdi. Bu yüzden görsel anlatılar küçük yaşlarımdan beri ilgimi çekmiştir. Çocuklarımla resimli kitaplar okumaya başladıktan sonra edindiğim tecrübeler sayesinde, kitapların yaratım ve okuma sürecinde görsel ögeler üzerine daha çok kafa yormaya başladım. Aklımda beliren soruları ara ara not alıp ulaşabildiğim çizerlere sordum. Her çizerden farklı cevaplar almak bununla ilgili bir köşe hazırlayabileceğim fikrini doğurdu. 3 Ekim 2020’de başladığımız söyleşiler, cumartesi günleri yayımlanıyor.

İki yılda ülkemizdeki sanatçıların yanında Almanya, Fransa ve İran’dan sanatçılar da söyleşileriyle yer aldılar. Bu alanlarda çalışmak ve üretmek isteyen herkese ilham olmasını hayal ederek çıktığım yolda zaman zaman alanın meselelerine, ülkenin sosyolojik yapısına da değinen söyleşiler ortaya çıktı. Sanatçılarının eserlerinden örnekler yer alan söyleşi dizisinin bu konuda eğitim veren kurumlar ve yayıncılık dünyasında da ilgiyle takip edildiğini görmek sevindirici.”

edebiyathaber.net (19 Ekim 2022)

Yorum yapın