Cemre Cömert’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Ekim 19, 2022

Cemre Cömert’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

  1. Neden çocuklar için yazıyorsunuz? 

Kitap okumayı çok seven bir çocuktum ben. Her hafta kendimi kitapçıda bulurdum babamla. Farklı dünyaların kapılarını aralıyor bana çocuk kitapları. İçimdeki küçük kız çocuğunu kaybetmediğimi fark ettiğimden beri de küçük büyük herkes için yazıyorum. Ama yazarken illa çocuklar için yazıyorum diye de bir şey yok. Aksine çocuk kitaplarının aslında biz büyükler için olduğunu düşünüyorum. Yazarken de her zamanaynı heyecan ve hevesle yola çıkıyorum.

  1. Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı? 

Okuduğum ilk çocuk kitabı Küçük Kara Balık idi, ilkokuldaydım. Kitabı çok sevmiştim. Şimdi öğretmenime iyi ki bizi bu kitapla tanıştırmış diyorum. Zaten masallar hep beni içine çekmiştir. Özgürlük duygusunu tattığım ilk kitap olması benim için ayrıca önemli. Bir dönem yasaklanmış olması da çok üzücü. Aslında düşünüyorum Samed Behrengi’nin bütün kitaplarına aşığım hala. 

  1. Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu? 

 Aslında ben Benji Davies hayranıyım diyebilirim. Dili kullanım şekli, çocuk dünyasına inme biçimi harika. İtiraf etmeliyim ki onun bütün kitaplarını yazmış olmayı isterdim. 

  1. Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz? Kitapla ilgili düşüncelerinizi kısaca belirtebilir misiniz? 

Aslında her çıkan kitabı takipteyim. Kitap almak için her kitabevine gidişimde almadıklarımı da okuyorum. Böylelikle okumadığım çocuk kitabı kalmıyor. Evde de bir kütüphanem olduğunu düşünürsek en çok okuduğum kitaplar çocuk kitapları oluyor. Ama en son okuduğum kitap ‘Balyanaklar İçin Mahremiyet Kitabı’ oldu. Ben Saniye Bencik Kangal’ın eserlerini bayıla bayıla okurum aslında. Bu kitapta da yine şaşırtmadı ve özellikle günümüz dünyası için önemli bir konuyu ele aldı. Cansu Erkan’ın da muhteşem çizimleriyle kalp ısıtan bir kitap olmuş. Emeklerine sağlık diyorum. 

edebiyathaber.net (19 Ekim 2022)

Yorum yapın