“Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” serisinden Ankara Palas’ın Merdivenleri çıktı

Aralık 8, 2023

“Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” serisinden Ankara Palas’ın Merdivenleri çıktı

Cem Dedekargınoğlu’nun ve Umut Şumnu’nun senaryosunu yazdığı Onur Kutluoğlu’nun çizimlerini gerçekleştirdiği Ankara Palas’ın Merdivenleri, Cumhuriyet’in 100. yılı için VitrA ve Arkitera iş birliğiyle geliştirilen, “Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” serisi kapsamında Kara Karga Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Cumhuriyet’in 100. yılı için VitrA ve Arkitera işbirliğinde geliştirilen, “Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” serisinde,
Modern Türkiye’nin inşa edilmesinde öncü rol oynayan mimarların ve yapıların hikayeleri, grafik roman biçiminde anlatılıyor.
Çizimleri Onur Kutluoğlu, Bahadır Yazıcı ve Kayahan Kaya, senaryo yazarlığı Cem Dedekargınoğlu ve Umut Şumnu tarafından üstlenilen proje, Dr. Saitali Köknar, Yüksek Mimar Ertuğ Uçar ve Dr. Funda Uz’un danışmanlığında; VitrA Mimar İlişkileri Ekibi ve Arkitera Mimarlık Merkezi’nin koordinasyonu ile planlandı.
“Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” serisinin içeriğini, Türk Mimarlığı’nı inşa eden öncü isimlerin mesleki yaşamlarındaki dönüm noktalarını ele alan grafik romanlar oluşturuyor.
2023 yılında başlayan ve 2024’te de devam edecek proje kapsamında, toplam 4 adet mimari grafik romanın yayınlanması; bu yayınlara paralel olarak, panel düzenlenmesi ve her birine ait kısa animasyon film hazırlanması planlanıyor.

Kitaptan tadımlık >>>

edebiyathaber.net (8 Aralık 2023)

Yorum yapın