Çift dilli ve kafiyeli dizeleriyle Sevimli Hayvanlar Serisi çıktı

Ocak 31, 2022

Çift dilli ve kafiyeli dizeleriyle Sevimli Hayvanlar Serisi çıktı

Hanife Koşar’ın yazdığı, Türkan Koşar’ın resimlediği Sevimli Hayvanlar – Cuddly Animals Serisi, HNT Toys & Books Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

SEVİMLİ HAYVANLAR CUDDLY ANIMALS, psikolog Hanife Koşar tarafından hem Türkçe hem de İngilizce olarak kaleme alınmıştır. Seriye ikonik ruh katan görselleri ise Türkan Koşar hazırlamıştır.

Erken çocukluk döneminde İngilizce yabancı dil öğreniminin önem kazandığı çağımızda, keyifli ve öğretici çocuk kitapları ihtiyacına zengin içeriği ile doyurucu şekide cevap veren Sevimli Hayvanlar Cuddly Animals’ı çocuklar, aileler ve öğretmenler çok sevecek. Her sayfada hem Türkçe hem de İngilizce dizeler yer almaktadır. İngilizce içerik, doğrudan çeviri değil, dilin kendi tabiatına özgün şekilde bağımsız olarak kaleme alınmıştır. Böylece 4 kitaplık set 8 kitap içeriği barındırmaktadır.

Dil gelişiminin en önemli elementi olan ses bilgisini, eğlenceli kafiyelerle kulaklarda adeta slogan etkisi yaratan dizeleri ile oyunbaz bir dille sunmaktadır. Az bilinen fakat çağımızda çocukların bayıldığı pek çok hayvana yer verilmiştir. Tam bir araştırma örneği olan sette, doğru bildiğimiz yanlışları da düzeltme fırsatı bulacağımız ufkumuzu geliştiren bir kültür hazinesi.

4 kitaptan oluşan setin her birinde 16 farklı hayvan, toplam 64 sevimli hayvan 2 ila 4 dizelik kısa ve eğlenceli dizelerle anlatılmıştır. Alışılmışın dışında betimlemeler, cıvıl cıvıl bir ruhla kurgulanmış satırlar, tekrar tekrar okuma isteği yaratan sürprizli ters köşe anlatımları okuma deneyimini dinamik boyutta tutuyor.

Her kitabın sonunda 12 farklı aktiviteden oluşan Ailece Eğlence Zamanı adlı kaliteli vakit geçirme faaliyetleri, kitap okumaktan çok daha fazlasını sunuyor. Hem eğlenceli ve öğretici, hem de yaratıcı yeteneklerin keşfedilip gelişebileceği muhteşem faaliyetler sizleri bekliyor.

Yazar Hakkında

Psikolog Hanife Koşar, çocuk edebiyatı yazarı kariyerine henüz başladı. Kurduğu HNT Toys & Books marka çatısı altında çocuk kitaplarını ve oyuncak tasarımlarını hayata geçirmek üzere çalışmalarına devam etmektedir. Yazarın 2020 yılında Resfebelerle Hikaye Dizisi adlı ilk çocuk kitapları ATA Yayıncılık’tan çıkmıştır.  

edebiyathaber.net (31 Ocak 2021)

Yorum yapın