Charles Dickens’ın “Bir Noel Şarkısı”, en özel Noel hikâyelerinden biri

Aralık 23, 2016

Charles Dickens’ın “Bir Noel Şarkısı”, en özel Noel hikâyelerinden biri

bir-noel-sarkisiCharles Dickens’ın “Bir Noel Şarkısı” adlı kitabı, Başak Bekişli çevirisiyle İthaki Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Bir fikrin hayaletini hayata döndürmek amacıyla bu hayaletli küçük kitabı yazmaya giriştim. Bu durum okurlarımın kendilerine, birbirlerine, mevsime ya da bana kızmasına sebep olmasın. Kitap, evlerine keyifle musallat olsun ve kimse elinden düşürmek istemesin.”

Bu notu düşüyor ünlü yazar Charles Dickens Aralık 1843’te Bir Noel Şarkısı’nın başına. Yeni yıl, yeni umutları da beraberinde getiriyor. Zengini, yoksulu, genci, yaşlısı, evlisi, bekârı, mutlusu ve mutsuzu herkes cebinde aynı şeyi taşıyor aslında: Umut!

Charles Dickens’ın karakteri Ebenezer Scrooge için ise Noel hiçbir anlam ifade etmiyor. Ne ailenin, ne mutluluğun, ne de yardımlaşmanın bir önemi var. Ta ki o koca yalnızlığının ortasındaki evine musallat olan ruha kadar…

Bu zamana kadar yazılmış en özel Noel hikâyelerinden biri “Bir Noel Şarkısı”. Charles Dickens kaleme aldı, o eşsiz illüstrasyonlar ise Arthur Rackham’a ait.

Dünya üzerinde kahkaha ve güler yüzün gücüne inananların okuması dileğiyle…

edebiyathaber.net (23 Aralık 2016)

 

Yorum yapın