Çankaya mizah festivali başlıyor

Haziran 6, 2012

Çankaya mizah festivali başlıyor

Bu yıl ikincisi düzenlenen Mizah Festivali 7-10 Haziran tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek. Festival “Gülme” sloganıyla yola çıkıyor. Festivalin ana fikri şu: “Bir halk gülüyorsa umudu vardır”

İlki geçen yıl İstanbul’da düzenlenen Mizah Festivali’nin ikincisi bu yıl Ankara’da gerçekleştiriliyor. Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği festival “Gülme” sloganıyla yola çıkıyor.

Festival 7-10 Haziran tarihleri arasında Ankara’nın çeşitli sokak ve mekânlarında gerçekleştirilecek. “Gülme” sloganının ön plana çıkarılmasının nedeni festivalin tanıtım sayfasında Can Yücel‘den bir fıkrayla anlatılıyor:

“Zalim bir hükümdar hep vezirine sorarmış: ‘Halk ne durumda?’ diye. Vezir, ‘aman efendim, ağlaşmaktalar, dert içindeler’ dedikçe, hükümdar keyiflenir, ‘Oh âlâ, pek âlâ’ deyip, keyiflenirmiş.

Yine bir gün böyle sorduğunda vezir, ‘Hünkârım millet bir tuhaf’ diye hayretle anlatmış. ‘Ahali sokaklarda kahkahalar atıyor, neşe içinde. Sanki bir haber almışlar da seviniyorlar gibi’.

Bu haberi alan hükümdarın suratı asılıvermiş hemen. ‘Eyvah’ demiş, ‘şimdi yandık işte. Halk neşeliyse umudu var demektir’.”

Amaç “birlikte yaşama” iradesi

Festival 7 Haziran saat 17.00’de Konur Sokak’tan Sakarya Caddesine uzanan bir Kahkaha Karnavalı yürüyüşü ile başlayacak. Ve akşam saat 20.30’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek Sadri Alışık anmasıyla devam edecek.

Festivalin amacı yarattığı atmosfer ile “birlikte yaşama” istek ve iradesini canlı tutmak, “bir toplum olma” bilinci ve duygusunu yaratmak…

Festival boyunca stand up gösterileri, oyunlar, sergiler ve atölye çalışmaları yapılacak Ayrıca Sakarya ve Yüksel Caddesi’nde kurulacak olan sahnelerde, Ankara Üniversitesi öğrencileri, yabancı sanatçılar, pandomimciler, sokak sanatçıları, meddahlar ve müzisyenler sahne alacak.

Ayrıca Zaytung yazarları, Heberler ekibi, Mahşer-i Cümbüş ve Kaan Sezyum– Kısmet Şov ile karikatüristler Kenan Yarar ve Tayyar Özkan‘la, Dondurmam Gaymak ve Entel Köy Efe Köye Karşı filmlerinin yönetmeni Yüksel Aksu gibi isimler festival boyunca Ankara halkıyla buluşacak.

Festival bu yıl da ücretsiz olarak mizah severlerin beğenisine sunulacak. (SK/HK)

*Ayrıntılı festival programı ve bilgileri için tıklayın

Kaynak: bianet.org (6 Haziran 2012)

Yorum yapın