Can Yayınları kasım ayı yayın programını duyurdu

Kasım 3, 2022

Can Yayınları kasım ayı yayın programını duyurdu

Büyük yazar Nikos Kazancakis’in Yunanistan’ın hemen ardından Türkiye’de yayımlanan kayıp romanı Yokuş, Ilja Leonard Pfeijffer’in Avrupa’nın “foya”sını ortaya çıkaran romanı Grand Hotel Europa, Batuhan Aşıktoprak’ın dikkat çeken ilk romanı Alesta Can Yayınları’nın kasım ayı kitapları arasında.

Tanıtım bülteninden 

Mine Söğüt / Madam Arthur Bey ve Hayatındaki Her Şey
Mine Söğüt 2010 yılında yayımlanan sıra dışı romanı Madam Arthur Bey ve Hayatındaki Her Şey‘de birbirinden ilginç insanları, tuhaf hayat hikâyeleriyle birlikte kapkara bir ortamda anlatırken, okurlarını Karanlık Yalı’nın karanlık odalarında dolaştırarak iktidar ve varoluş kaosunun içinden geçmeye davet ediyor.
 
Mine Söğüt / Şahbaz’ın Harikulade Yılı 1979
Mine Söğüt 2007 yılında yayımlanan Şahbaz’ın Harikulade Yılı 1979‘da, Türkiye’nin belki de en karanlık döneminden cesurca sayfalar açarken, belki hayal belki gerçek bir Şahbaz’la tanıştırıyor bizi. Şahbaz, 12 Eylül Darbesi’nin hemen öncesinde, 1979 yılı boyunca bir bodrum katında işkence görmüş bir kadını Şehrazat gibi, ardıl hikâyeler anlatarak hayatta tutmaya çalışıyor. Mine Sögüt yaşananların yazılanlardan daha kurmaca, hayatın şiddetinin yazının hayal bile edemeyeceği kadar uçta olabileceğini gösteriyor.
 
Natalia Ginzburg / İşte Böyle Oldu (çev. Şemza Gezgin)
Natalia Ginzburg, toplumun kayıtsızca azap çekmeye terk ettiği bir kadının çekmecedeki tabancaya uzanışının hikâyesini, öfkesini hiç gizlemeden ya da tatlandırmadan, oldukça yalın bir şekilde ifade ediyor ve kendine sorduğu soruyu bize de soruyor: Kadınlar kocalarını neden daha sık öldürmüyor?
 
Henry David Thoreau / Walden (çev. Mahir Ünsal Eriş)
18 derlemeden oluşan ve belirli bir olay örgüsüne sahip olmayan Walden, bir vahşi yaşam methiyesi değil, insanı özünü bulmaya iten, insanlık tarihinin her noktasında anlam ifade edebilecek bir başyapıt.
 
Dante Alighieri / Yeni Hayat (çev. Fatih Demirci)
Klasik Avrupa edebiyatının temel metinlerinden biri olarak görülen Yeni Hayat, Dante’nin 1283-1293 yılları arasında kaleme aldığı çalışmalarının bir araya getirilmiş haliydi. Şiiri ve düzyazıyı otobiyografik öğelerle harmanlayan formuyla göz kamaştıran Yeni Hayat, aynı zamanda İlahi Komedya‘nın da zeminini hazırlamıştı. 
 
Batuhan Aşıktoprak / Alesta
Alesta alt orta sınıf bir çekirdek ailenin olduğu kadar çareyi ülkenin bunaltıcı atmosferinden kaçmakta bulan gençlerin, cinsiyet kimliklerine mühürlenen önyargıların, “insandışı hayvan”larla kurduğumuz ilişkilerin, içinden geçtiğimiz Türkiye hakikatlerinin de romanı.
 
Nikos Kazancakis / Yokuş (çev. Hârun Ömer Tarhan)
Otobiyografik yönü çok güçlü olan ve İkinci Dünya Savaşı’nı son derece hüzünlü bir dille anlatan Yokuş, Kazancakis’in ölümünden altmış beş, kaleme alınışından yetmiş beş yıl sonra okurla buluşuyor. 2009 yılından bu yana Girit’in Kandiye kentinin hemen dışındaki Mirtia köyünde bulunan Nikos Kazantzakis Müzesi’nde muhafaza edilen elyazması roman, Kazancakis’in planladığı şekilde kaleme alınmış ve bitirilmiş.

Ilja Leonard Pfeijffer / Grand Hotel Europa (çev. Erhan Gürer)
Şairyazar ve akademisyen Ilja Leonard Pfeijffer’in 2018 yılında kaleme aldığı Grand Hotel Europa, Avrupa kıtasının dünü, bugünü ve yarınını “açığa çıkaran”, ustalıkla kaleme alınmış, sinematik, lirik ve mizah dolu bir roman.
 
Bu ay Kısa Klasikler’de:
 
Denis Diderot / Bu Bir Masal Değildir (çev. Alper Bakım)
Aydınlanma Çağı’nın Fransa’daki temsilcisi Diderot’nun, “Bu Bir Masal Değildir” ve “Bourbonne’lu İki Dost” öykülerini bir araya getiren ve ahlaki dersler vermeyi amaçlayan bu derleme, yazarın insan davranışı ve ahlak kavramına dair gözlemlerini sürükleyici birer olay örgüsü eşliğinde okurla buluşturuyor.
 
Honoré de Balzac / Deniz Kıyısında Bir Dram (çev. Lale Arslan Özcan)
“Deniz Kıyısında Bir Dram” ve “Uzun Yaşam İksiri” Balzac’ın büyük eseri “İnsanlık Komedyası”nın “Felsefi İncelemeler” bölümünde; “Pierre Grassou” ise “Özel Yaşamdan Sahneler” bölümünde yer alır. Okuru birbirinden farklı yaşantılara sürükleyen bu üç öykünün ortak özellikleri ise, hepsinin temelinde yatan ahlaki derslerdir.

edebiyathaber.net (3 Kasım 2022)

Yorum yapın