Cahillikler serisinin yeni kitabı raflarda!

Şubat 5, 2014

Cahillikler serisinin yeni kitabı raflarda!

Hepsi-Gercek_171941_1NTV Yayınları’nın çoksatan Cahillikler serisinin ekibi, bu kez de “zengin bir hayret ve zevk tortusu” ile karşımızda. ‘Hepsi Gerçek‘ kitapçılardaki yerini aldı. 

Hayat ‘Hepsi Gerçek’le hem daha eğlenceli, hem daha kolay! Bu hap bilgi seçmesinde neler yok ki? Yine cehaletimizi giderme gayreti içindeler: Pamukhelvanın çeşitli dillerdeki isimleri ve anlamlarından tutun da koyuna köri yedirince ne olacağına varana kadar, akla gelmedik bilgilerle donatılacaksınız. Örneğin, İspanyol Engizisyonu aniden gelmez, 30 gün önceden haber verirmiş. Saddam’ın sığınağını tasarlayan kişi, Hitler’in sığınağını yapan kadının torunuymuş. Mona Lisa 1911’de Louvre’dan çalındığında şüphelilerden biri Picasso’ymuş.

Devirden devire, ülkeden ülkeye geziniyoruz. Olağandışı kelimelerin anlamları, yaşadığımız dünyaya ilişkin daha somut bilgiler, uzay, virüsler, hayvanlar, tabiat olayları, futbol, İnternet. ABD başkanlarının kimi özellikleri, sanatçıların alışkanlıkları ve çalışma şekilleri, ünlülerin daha önceki meslekleri: Ho Chi Minh stajyer pasta şefi, Magritte duvar kâğıdı tasarımcısı, Kazanova ise kütüphaneci.

Liechtenstein’a gidecekseniz, 22 Ağustos’u seçin. O gün hükümdar Prens II. Hans-Adam bütün tebasına evinde parti veriyor, araya karışıverirsiniz. Vatikan’ı da unutun, bankomatlar Latince talimat veriyor.

5 Şubat 2014

Yorum yapın