British Council dijital sergisi

Nisan 8, 2020

British Council dijital sergisi

British Council “Varmak Üzere” (Almost There) isimli dijital sergisiyle sanatseverleri online sergi erişimine davet ediyor. Türkiye, Gürcistan ve Ukrayna’dan sanatçıların eserlerinin yer aldığı, 35 sanat eserini bir araya getiren platform British Council’in web sitesinden izlenebilir.

Koronavirüs günlerinde dijital kaynaklar kolayca ulaşılabilen bilgi kaynakları olarak kendimizi iyi hissetmemizi sağlıyor. Pek çok kültür-sanat etkinliğine uzaktan eğitimin arttığı bu dönemde British Council, dijital sergiler, online öğrenme kaynakları, online seminerler, canlı yayınlar ve araştırma raporlarıyla günümüzü güzelleştiriyor. www.britishcouncil.org

“Varmak Üzere” dijital sergisi, bilimi eğlenceli hale getiren Cubed Magazine, Sir Ian McKellen’ın Türkiye ziyaretinin ilgi çekici röportajları, ücretsiz online İngilizce öğrenme ve öğretme kaynakları, STEM alanında çalışan kadınların hikayeleri, IELTS Facebook canlı yayınları gibi birçok etkinliğin izlenebileceği British Council etkinliklerinde; Varmak Üzere (Almost There), Duvarları Olmayan Müze online platformunun dördüncü sergisi. Evrensel kimlik olgusunu sınırlararası dijital bir yolculukta irdeleyen sergide British Council Koleksiyonu’ndan eserlerin yanı sıra aralarında Öykü Aras, Terry Atkinson, Luna Ece Bal, İrakli Bugiani, Marc Chaimowicz, Bernard Cohen, Leman Sevda Darıcıoğlu, Suki Dhanda, Jimmie Durham, Tracey Emin, Yaroslav Futymskyi, Leyla Gediz&İnci Furni, Tamar Giorgadze, Oleg Holosiy, Uli Golub, Natela Grigalashvili, Richard Hamilton, Mona Hatoum, Rita Khachaturiani, Ansel Krut, Sasha Kurmaz, Valery Lamakh, Langlands&Bell, Richard Long, Gareth Mcconnell, Paul Nash, Maia Naveriani, Cornelia Parker, Ceren Saner, Dmytro Starusiev, John Stezaker, Ali Emir Tapan, Ayça Telgeren, Anna Zvyagintseva gibi sanatçıların eserleri yer alıyor. Düzenleyiciliğini Teona Burkiashvili, Tatiana Kochubinska ve Seyhan Musaoğlu’nun yaptığı sergi; fotoğraf, video, performans dokümantasyonu, resim ve yerleştirme gibi toplamda 35 adet farklı türde sanat eserini bir araya getiriyor. http://exhibitions.britishcouncil.org/

‘Herkes için sanat’ prensibiyle engelleri kaldıran “Varmak Üzere,” zaman kısıtlaması veya fiziksel erişim engeli olmadan ziyaretçilere serbestçe dolaşma ve keşfetme özgürlüğü tanıyor.

Sergi; insanın benliğine erişmeye ve/veya bir yurt edinmeye yönelik iç dünyasındaki çabasını ve sonucunda kendine ait bir yer bulmaya dair bitmek bilmeyen arzusuna odaklanıyor. Varolmanın, ayrılığın ve yerinden edilmenin farklı boyutlarına odaklanarak çağdaş insanın durumuna ışık tutmaya çalışan etkinlik, toplumsal kısıtlamaların yanı sıra görünen ve görünmeyen sınırları mercek altına alan sanat eserlerini bir araya getirerek izleyiciyi kendi seyahat güncesini oluşturabileceği bir sergi deneyimine ve evrensel kimlik olgusunu tartışacağı bir yolculuğa davet ediyor.

edebiyathaber. net (8 Nisan 2020)

Yorum yapın