Breena Bard’dan ödüllü grafik roman: Göldeki Evin Gizemi

Mayıs 18, 2023

Breena Bard’dan ödüllü grafik roman: Göldeki Evin Gizemi

Breena Bard’ın ödüllü grafik romanı “Göldeki Evin Gizemi”, 10 ve üzeri yaş grubu için Gözde Koca çevirisiyle Desen Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İçinizdeki dedektifi uyandıracak gizem dolu bir serüven!

Breena Bard’ın yazıp resimlediği Göldeki Evin Gizemigörünenin ardında yatan gizleri günyüzüne çıkarırken hikâye içinde hikâye anlatan, sürükleyici bir grafik roman.

Tamamen zıt karakterlere sahip iki genç kızın arasında dostluk köprüleri kurarak esrarengiz bir maceranın peşine düşüren bu ödüllü eser, polisiye filmlere şapka çıkartan kurgusuyla parmak ısırtıyor.

Önyargıların hayatın hemen her alanında duygularımızı, düşüncelerimizi ve aldığımız kararların seyrini etkileyebileceğini vurgulayan kitap; anlayıp dinlemeden ya da iyice araştırıp sorgulamadan bir konu hakkında yargıda bulunmamamız gerektiğini hatırlatıyor.

Orta hâlli ailelerin tatillerini huzur içinde geçirdikleri göl kenarındaki bir kasaba, Şikagolu ünlü bir mimarın kasabanın en güzel yerinde manken eşi için özel olarak tasarlayıp inşa ettirdiği görkemli bir malikâne, Kasaba sakinleri ile Şikago’nun ileri gelenlerini buluşturan kalabalık bir parti, Ve tüm gözleri Kum Gölü’ne çeken esrarengiz bir ortadan kayboluş hikâyesi…

Gabby, ailesiyle birlikte göl kenarındaki evlerinde tatildedir. Bir hafta boyunca inzivaya çekilip yeni aldığı polisiye romanların tadını çıkaracaktır. Gelgelelim, yeni komşularının kızları Paige ile tanışınca planları bozulur. Ebeveynlerinin ısrarıyla vakit geçirmeye başlayan ikili etrafı keşfe çıktıkları bir gece, evlerinin yakınında bir malikâneyle karşılaşır. Kum Gölü’nü kuş bakışı gören böylesine göz alıcı bir yapının kaderine terk edilmiş olması kızların hemen merak duygularını kabartır. Hayal güçlerinin de etkisiyle ikilinin zihinleri soru işaretleriyle dolup taşar. Malikânenin sırrını çözmek için ipuçlarını aramaya koyulurken, Gabby’nin bir süredir üzerinde çalıştığı polisiye romanın da temellerini atmış olurlar. Ne var ki, ipuçlarının arasında, kendisinden ”asla” şüphe duyulmayacak tanıdık bir simaya rastlayınca işler karmaşıklaşır… 

Okurları, sırlarla örülmüş bir hikâyenin ortasına çeken Göldeki Evin Gizemi; içimizdeki dedektifi uyandırmakla kalmayıp bizi polisiye vakalar hakkında düşünüp yazmaya yüreklendiren etkileşimli bir serüven vadediyor.

Tadımlık>>>

Breena Bard, çocuklar ve çocuk kalpliler için grafik romanlar yazan bir sanatçıdır. Wisconsin’de doğup büyüyen Bard, grafik roman yazma ve çizme hayalinin peşinden gitmek için geçtiğimiz yıllarda Portland, Oregon’a taşındı. Kendi yayımladığı ilk kitabı Picket Line 2011 yılında Xeric Ödülü’nü aldı. 2016 yılında ilk çocuğunun doğumunu konu alan Hey Baby adlı grafik roman koleksiyonunu yayımladı. Göldeki Evin Gizemi 2022 Oregon Kitap Ödülü’nü kazandı. Breena Bard, eşi Zech ve iki çocuğuyla birlikte Portland’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (18 Mayıs 2023)

Yorum yapın