Bir dilek nasıl paha biçilmez olur?

Haziran 2, 2023

Bir dilek nasıl paha biçilmez olur?

Luna De Torres G.’nin  yazdığı, İlknur Ergün’ün resimlediği “Dünyanın En Paha Biçilmez Dileği: Maya” Luna Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Luna De Torres G.’nin  ikinci çocuk kitabı yayımlandı. Türkçe ve İspanyolca yazılan “Dünyanın En Paha Biçilmez Dileği: Maya” adlı çocuk kitabı Luna Çocuk Yayınları’ndan çıktı. 14 sayfalık kitabın editörlüğünü ve çizerliğini İlknur Ergün yaptı. 

Küçücük bir çocuğun duyarlılığıyla ve saf anlatımıyla gerçek hayattan öykülenen kitapta tema olarak evrensel bir konuya işleniyor. Evcil hayvanların ticaretinin yapılmasına dikkat çeken kitapta bu tür hayvanların gönüllü barınaklardan sahiplenilmesi gerektiğini anlatıyor. Luna, annesi ve babasından uzun süre bir köpeğin olmasını ister. Günlerce bekler. Oysa annesi ve babasının ona bir sürprizi vardır. 

“Maya, satın alınamayacak ve paha biçilemeyecek bir dilekti! Her canlı gibi değerliydi! Luna, onu sabırla bekledi. Ve bir gün dileği gerçek oldu. Sadece Luna mı Maya’yı sahiplenmişti? Yoksa birbirilerini mi sahiplenmişlerdi.” Evet kitabın arka kapağında denildiği gibi,  hayvanların ticareti yapılamaz. Hayvanları sevmeyenler insan da sevemez. Çocuklarınız hayvanlara sahip çıkarsa hayvanlar da onlara sahip çıkar. 

Luna De Torres G.’nin 2021 yılında yayımlanan  “Aydede Dünyayı Dolaşıyor” adlı bir çocuk kitabı da var. 

edebiyathaber.net (2 Haziran 2023)

Yorum yapın