Bir anti-aging kılavuzu

Şubat 27, 2019

Bir anti-aging kılavuzu

Duygusal Beyin Bağırsak kitabıyla büyük yankı uyandıran Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul’un yeni kitabı 100 Yıl Yaşamak Mümkün Destek Yayınları’nden yayımlandı. Nazlıkul bu kitabında herkesin hayali olan uzun ve sağlıklı yaşama nasıl ulaşacağımızı ipuçlarını veriyor. 

Arka kapaktan:

“Ayna ayna söyle bana, kaç yaşında görünüyorum?”

Aynanın cevabını duyamadan uykusundan uyandı, gözleri açık yatağında bir süre kaldı.

Sonra aniden dün geceden beri okumakta olduğu Nazlıkul’un kitabını koltuğunun altına sıkıştırarak gerçekten aynanın karşısına geçti.

Yüzündeki çizgilere, kollarındaki sarkmalara, karnında biriken yağ kütlesine baktı ve gevşemiş tenine dokundu. Yüzüne gömülmüş gibi duran gözleriyle karşılaştı. Duvardaki gençlik resmiyle aynaya yansıyan halini kıyaslarken, kitabı daha da sıktığının farkında değildi…

Buzdolabı kitapta önerilmeyen yiyecek ve içeceklerle tıka basa doluydu. Nasıl giderek kilo aldığını, bedeninin nasıl hantallaştığını, düşüncelerini toparlamakta ne kadar zorlandığını şaşkınlıkla fark etti.

En kötüsü de tüm bunları değiştirecek motivasyona sahip değildi. Neyi, neden, nasıl yapacağını ve nereden başlayacağını bilemiyordu.

Gençliği ellerinin arasından kayıp giderken bir rehbere ihtiyaç duyuyordu, bir öğreticiye, bir umut verene…

Ve sanki Nazlıkul onu izliyordu…

100 Yıl Yaşamak Mümkün ile Hüseyin Nazlıkul bu arayışımıza cevap vererek yine bize yol gösteriyor… Yine neyi, neden, nasıl yapacağımızı ve nereden başlayacağımızı öğretiyor…

Yaşlanma nedenlerini, sporun önemini, beslenme tercihlerini, kaliteli uykunun sağlığımızdaki yerini, toksik maddelerden arınma yollarını anlatıyor. Hayatlarımıza dokunurken hastalarıyla olan paylaşımlarıyla bizi de olayın içine katıyor, izleyici olmaktan çıkıp hayatın içinde aktif rol almamızı istiyor, dümene geçmemiz için bizi yüreklendiriyor.

En önemlisi, kendimizle kurduğumuz ilişkide, bir aynayla dertleşmek yerine, direkt kendi içimize bakabilme gücünü bize iade ediyor.

Hüseyin Nazlıkul yaşam biçimlerimizi yeniden düzenlememizde yardımcı olmak için nazik ellerini her zamanki gibi sevgiyle ve cesaretle uzatıyor…

Yazar hakkında:

1963 yılında Pazarcık ilçesinde doğan Hüseyin Nazlıkul, eğitimine büyükan­nesinin kendisine okuduğu dünya klasikleri ile başladı ve ilkokul ikinci sınıftan itibaren Almanya’da devam etti.

Lise yıllarında Erich Fromm ile tanışarak, Erich Fromm bursu ile okumaya hak kazandı.

Yükseköğrenimini Frankfurt am Main Wolfgang Johann Goethe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tamamladı.

1992-1994 yılları arasında Kinikum und Fachbereich Medizin Johann Wolfgang Goethe Universitat Frankfurt am Main (Frankfurt W.J.G. Üniversitesi Tıp Fakülte­si) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları’nda asistan olarak çalıştı.

1993 yılından itibaren “Doğal Yöntemlerle Tedavi = Tamamlayıcı Tıp ve Regü­lasyon Tıbbı”na yöneldi. Aynı yıllarda Frankfurt Tıp Fakültesi bünyesinde “Bilimsel Akupunktur” eğitimi sonrası Akupunktur B diploması sahibi oldu.

International College of Applied Kinesiology-Deutschland e.V. (İCAK-D) Kineziyoloji’de eğitmen eğitmeni, 27.02.2002 tarihinde Hessen Tabipler Birliği’nin sınavıyla Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı ve 2004’te ise Giessen Üniversitesi Tamamlayıcı Tıp ve Rehabilitasyon AD’de doçent oldu. Şubat 2011’de Berlin Üniversitesi Charite Tıp Fakültesi’nde Tamamlayıcı Tıp ve Epidemiyoloji ve Sosyal Tıp, ABD bünyesinde “Tamamlayıcı Tıp ve Regü­lasyon Tıbbında Bozucu Alanların Nöralterapi ile Çözümü” konusunda, tıp alanında PhD. ikinci doktora tezini verdi. Hamburg Üniversitesi’nde Koru­yucu Hekimlik ve FTR alanlarında 2010 yılında profesör oldu.

“Bilimsel Nöralterapi ve Regülasyon Derneği” Başkanı, Uluslararası Nöralterapi Tıp Federasyonu (IFMANT) II. Başkanı olan Hüseyin Nazlıkul, Akupunktur-Ta­mamlayıcı Tıp, Hayatı Keşfet, Gerçek Detoksu Keşfet, Yarım Doktor Candan Eder, Unuttuğum Bedenim, Nöralterapi, Detoksu Keşfet, Manuel Terapi, Duygusal Beyin: Bağırsak, Uykunun Sihirli Gücü ve Tehlikeli Ninni Elektrosmog kitaplarının yanı sıra tamamlayıcı tıp ve “anti-aging”i konu alan pek çok ulusal ve uluslararası ma­kalenin yazarıdır.

edebiyathaber.net (27 Şubat 2019)

Yorum yapın