Beyhan Eczacıbaşı İlkgençlik Edebiyatı Yılın Kadın Yazarı Ödülü’ne başvurular başlıyor

Şubat 27, 2024

Beyhan Eczacıbaşı İlkgençlik Edebiyatı Yılın Kadın Yazarı Ödülü’ne başvurular başlıyor

Kadın yazarların ilkgençlik edebiyatı türündeki üretimlerini desteklemeyi ve edebiyatta fırsat eşitliğine katkıda bulunmayı hedefleyen ‘Beyhan Eczacıbaşı İlkgençlik Edebiyatı Yılın Kadın Yazarı Ödülü’ için başvuru süreci 1 Mart’ta başlıyor. Başvurular 16 Nisan’da sona erecek.

İlkgençlik alanında eser üreten kadın yazarları desteklemek amacıyla Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı tarafından hayata geçirilen ‘Beyhan Eczacıbaşı İlkgençlik Edebiyatı Yılın Kadın Yazarı Ödülü’ için başvurular 1 Mart’ta başlıyor.

Daha çok kadın yazarın eser üretmesine imkân tanımayı ve ilkgençlik edebiyatı türünün bilinirliğinin artırılmasını amaçlayan ödül programı, yaş sınırı aranmaksızın tüm kadın yazarlara açık. İlkgençlik edebiyatı türünde roman, öykü ya da anlatı dallarındaki eserlerle yapılabilecek başvurular 16 Nisan’da sona eriyor.

Seçici kurulunda Başkan Prof. Dr. Jale Parla’nın yanı sıra Prof. Dr. Nüket Esen, Prof. Dr. Sibel Irzık, Müge İplikçi ve Asuman Kafaoğlu-Büke’nin bulunduğu programda birinci seçilen yazar, 60 bin TL’lik para ödülünü kazanacak. Beyhan Eczacıbaşı İlkgençlik Edebiyatı Yılın Kadın Yazarı ödül töreni ise Eylül ayında yapılacak.

Başvurusu yapılan eserin ilk baskısının 2023 yılı içinde gerçekleşmiş ve ISBN numarası alınmış bir yayın olması gerekiyor. Ödül başvurusu yazar ya da yazarın onayıyla yayınevi tarafından https://beyhaneczacibasiedebiyatodulu.com/ sitesi üzerinden yapılabilecek.

edebiyathaber.net (27 Şubat 2024)

Yorum yapın