Berlin Kültür Senatosu’ndan Orhan Murat Bahtiyar’a ödül

Aralık 19, 2023

Berlin Kültür Senatosu’ndan Orhan Murat Bahtiyar’a ödül

Orhan Murat Bahtiyar Berlin Kültür Senatosu  2024 Yazarlık Ödülü’ne layık görüldü.

Geçtiğimiz yıl ilk kitabı “Etini Acıtmak” Doğan Kitap tarafından yayımlanan Orhan Murat Bahtiyar, Berlin Kültür Senatosu tarafından Almanca dışında yazan yazarlara verilen 2024 Yazarlık Ödülü’ne layık görüldü. Öykülerinde toplumsal olayların içinden geçen ve kabullenmesi zor ölüm, vicdani tutarsızlık gibi konuları ele alan Bahtiyar, bu ödül kapsamında senatonun destek bursundan faydalanacak. 

Berlin Kültür Senatörlüğü’nün 2018 yılından beri Berlin’de yaşayan uluslararası yazarlara verilen ödülün sahipleri 7 kişilik bağımsız bir jüri tarafından veriliyor. Bu yıl jüri üyeleri arasında Achim Wagner, Hernán D. Caro, Jean-Baptiste Coursaud ve Karolina Golimow-ska gibi isimlerin bulunduğu ödüle toplam 277 başvuru yapıldı.  

Orhan Murat Bahtiyar Hakkında 

Ankara Atatürk Lisesi ve TOBB ETÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Mühendisliğin yanında  profesyonel olarak fotoğraf ve sinemayla da ilgilenen Bahtiyar,  New York National Academy ve School of Visual Arts’ta fotoğraf  ve sinema eğitimi aldı. İlk kısa filmi Boşluk, New York Creative  Mischief Show’da gösterildi. Öykü ve makaleleri çeşitli dergi ve  gazetelerde yayımlandı. İlk kitabı “Etini Acıtmak” 2022 yılında  Doğan Kitap tarafından basıldı. Fotoğrafları Ankara, İstanbul ve  New York’ta kişisel ve karma sergilerde yer aldı. 2016 yılında  New York Üniversitesi’nde teknoloji yönetimi ve inovasyon  üzerine yüksek lisansını tamamladı. 

İnovasyon, girişimcilik ve markalama alanlarında danışmanlık  ve proje yöneticiliği yapan Orhan Murat Bahtiyar şu anda  Berlin’de yaşıyor ve Berlin School of Economics’te dijital  yaratıcılık alanında akademik ve edebiyat çalışmalarına devam  ediyor. Her ay OT Dergi’de yazıyor ve 1 kedisi var. 

edebiyathaber.net (19 Aralık 2023)

Yorum yapın