Bendeniz, İstanköylü Hipokrat

Ağustos 8, 2022

Bendeniz, İstanköylü Hipokrat

Luca Novelli’nin yazıp resimlediği Öncü Doktor Hipokrat, 12 ve üzeri yaş grubu için Nükhet Amanoel çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bu kitapta Hipokrat, çocukluğunu, yolculuklarını ve gerçek ile efsane arasında gidip gelen yaşamını bizzat kendi ağzından anlatıyor. Daha önce Marie Curie ve Atomların Sırrı ile Pisagor ve Şu Lanet Sayı kitaplarıyla tanıdığımız İtalyan yazar Luca Novelli’nin hem yazıp hem resimlediği Öncü Doktor Hipokrat, 12 yaş ve üstü genç okurlar için Can Çocuk Yayınları’nın biyografi dizisinde! 

Hipokrat tıbbın, bir başka deyişle, bizi sağlıklı tutmaya çalışan, hastalıklarla savaşan ve rahatsızlanırsak bizi iyileştiren bilimin babasıdır. Hipokrat yaşadığı Antik Yunan’da herkes tarafından, ‘bilgeliği seven’ anlamına gelen “filozof” olarak kabul edilmiştir. Birçok hastalık üzerine çalışmış, tedaviler ve ilaçlar geliştirmiş, fakat her şeyin ötesinde, tıbbı batıl inanışlar ve büyülerden uzaklaştırıp bilime ve dünyanın bütün doktorlarının parçası olduğu bir mesleğe dönüştürmüştür.

Bu kitapta Hipokrat, çocukluğunu, yolculuklarını ve gerçek ile efsane arasında gidip gelen yaşamını bizzat kendi ağzından anlatıyor. Kitabın sonundaki ‘Minik Sözlük’ ise metinde karşılaşılan kavramların derinlemesine anlaşılmasına yardımcı olacak.

Sayfa: 120
Fiyat: 32 TL

Hipokrat, yirmi beş asır önce, bugünkü Türkiye kıyılarının birkaç kilometre uzağında yer alan küçük bir adada doğmuştu. Antik Yunan’da barışın hâkim olduğu, görkemli bir döneme rast gelmiş olmak onun şansıydı. Ailesi tıp zanaatını icra ediyordu, ama aslında onun zamanında doktorların insan bedeni hakkında henüz pek az bilgileri ve hastalıkları yenmek için oldukça sınırlı sayıda araçları vardı.

Luca Novelli 1947’de Milano, İtalya’da doğdu. İlk çizimlerini 1967’de üniversite yayınları için yaptı. Çocuklar için kitaplar yazıp resimlemeyi sürdürüyor.

Yazarın Can Çocuk Yayınları’ndan Çıkan Diğer Kitapları: Marie Curie ve Atomların Sırrı, Pisagor ve Şu Lanet Sayı

edebiyathaber.net (8 Ağustos 2022)

Yorum yapın