Behiç Ak’tan çocuklara: “Ben Ne Zaman Doğdum?”

Eylül 29, 2015

Behiç Ak’tan çocuklara: “Ben Ne Zaman Doğdum?”

TOMBIS DOGDUM KAPAK VE AYRAC 1 BASKIBehiç Ak’ın çocuklar için yazıp resimlediği “Ben Ne Zaman Doğdum?Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Ülkemizin çok sevilen çocuk kitabı yazarlarından, mizah ustası Behiç Ak’ın yarattığı “Tombiş Kitaplar” dizisi dört kitaba ulaştı. Benim Bir Karışım, Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor ve Bizim Tombiş Fiyonk Makarnayı Çok Seviyor’un ardından, Ben Ne Zaman Doğdum? yepyeni bir sorunun peşine düşüyor. Her kitapta farklı bir sorunun cevabını arayan Memo ile bu cevapları pek de umursamayan arkadaşı Tombiş, bu kez doğum günlerinin sadece rakamdan ibaret olmadığını, her tarihin içinde saklı öyküleri keşfediyor. Çocukları farklılıklar üzerine düşündüren “Tombiş Kitaplar”, felsefe okumalarının da kapısını aralıyor. Dizi, hem renkli desenleriyle hem de yaratıcı okumalara davet eden öyküleriyle küçük okurlar kadar yetişkinlerin de ilgisini çekiyor.

Bir kuşun yumurtadan çıkmasına tanık olan Memo, kendi doğduğu günü merak eder. Annesinin, büyükannesinin, dedesinin, çevresindeki herkesin o güne ilişkin bambaşka anıları vardır! Acaba arkadaşı Tombiş ne hatırlamaktadır?..

Behiç Ak

Samsun’da doğdu, İstanbul’da mimarlık öğrenimi gördü. 1982’den beri Cumhuriyet gazetesinde bant karikatür çiziyor. İlk yayımlandığı Japonya’da ödül kazanan Yüksek Tansiyonlu Çınar Ağacı adlı resimli çocuk kitabı, Günışığı Kitaplığı tarafından yenilendi ve Çince’ye çevrildi. Otuz yıllık karikatür birikimini Karikatür Kitabı adlı özel bir albümle çocuklara sunan sanatçının, “Gülümseten Öyküler” koleksiyonu her yaştan okurun ilgisini topluyor. Behiç Ak, Ankara Üniversitesi ÇOGEM 2014 Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Roman Ödülü’nü ve ÇGYD 2013 Yılın Çocuk Romanı Ödülü’nü kazanan Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği!’nin ardından Postayla Gelen Deniz Kabuğu’nu (2014) ve Eve Giden Küçük Tren’i (2015) yazdı. Günışığı Kitaplığı’nın yenilediği resimli öykü kitabı Bilyeler’le (2015) oyunların büyüsünü hatırlatan ve “Tombiş Kitaplar” dizisiyle çocukları felsefeyle buluşturan sanatçı, İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (29 Eylül 2015)

Yorum yapın