Regl tabularına meydan okuyan kitap: “Hadi Konuşalım”

Haziran 9, 2023

Regl tabularına meydan okuyan kitap: “Hadi Konuşalım”

Konuşmamız Gerek Derneği’nin kurucuları İlayda Eskitaşçıoğlu ve Bahar Aldanmaz Fidan’ın yazdığı “Hadi Konuşalım” Dinozor Genç etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Türkiye’nin, regl yoksulluğu ve tabusuyla mücadele eden tek derneği Konuşmamız Gerek Derneği’nin kurucuları İlayda Eskitaşçıoğlu ve Bahar Aldanmaz Fidan’ın birlikte kaleme aldıkları Hadi Konuşalım, regl tabularına meydan okuyor. Ayrıntı Yayınları’nın ilk gençlik kitapları markası Dinozor Genç’ten çıkan Hadi Konuşalım, anlattığı hikâyeyle bu doğal gelişim evresinde hem ailelerin bilinçlenmesine hem de çocukların bilgilendirilmesine rehberlik ediyor. 

Konuşmamız Gerek Derneği’nin kurucuları İlayda Eskitaşçıoğlu ve Bahar Aldanmaz Fidan’ın regl olmaya hazırlanan ve regl olan kişilerle yaşayan herkes için yazdığı Hadi Konuşalım, kitap okumayı “havalı” bulan ve ne okuyacağını kendi seçen ilk gençliğin kitaplığı Dinozor Genç etiketiyle okurlarla buluşmaya devam ediyor. Kitap, regl olmakla ilgili soruları olan ya da veya bakım verdiği, iletişimde olduğu çocuklarla regl hakkında nasıl konuşacağı konusunda yönlendirmeye ihtiyaç duyan herkes için hem yalnız olmadıklarını hissettirecek hem de kaynak olacak keyifli bir öykü anlatıyor. Hadi Konuşalım, başkahramanı Elif’in ilk regl deneyimini anlatırken bir yandan da kadınlara ve erkeklere biçilen toplumsal rolleri de sorguluyor ve evdeki işbölümüne dair eleştirel bir yaklaşım sunuyor. 

Kız ve oğlan çocuklara rehber olan Hadi Konuşalım, konuya nereden ve nasıl yaklaşacağını bilmeyen ebeveynler için de yol gösterici bir eser.

Elif’in sıradan bir okul gününe ne heyecan katabilir? Hoşlandığı kişi Deniz’in de katılacağı Uzay Müzesi gezisi tabii ki! Arkadaşlar ve derslerle dolu yeni bir hafta başlarken okul gezisine dair heyecanlı bekleyişinin yanında hayatına yepyeni bir deneyim daha girer Elif’in: İlk kez regl olur! Elif’in ilk regl deneyimini ve arkadaşlarıyla okuldaki maceralarını günlüğünden sayfalarla takip ettiğimiz bu kitap, regl olmak hakkında soruları olan bütün gençler için yazıldı. 

Hadi Konuşalım, Dinozor Genç logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

BAHAR ALDANMAZ FİDAN HAKKINDA

Konuşmamız Gerek Derneği kurucusu ve yönetici ortağıdır, Boston Üniversitesi Sosyoloji departmanında Fulbright bursiyeri olarak doktora eğitimini sürdürmektedir. Doktora araştırmalarında toplumsal cinsiyet, cinsellik, üreme hakları ve menstrüasyon/regl çalışmaktadır. Doktora eğitimi öncesinde, Chicago Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler yüksek lisans eğitimini ve Koç Üniversitesi’nde de sosyoloji ve psikoloji lisans eğitimlerini tamamlamıştır. Psikiyatrist bir baba, öğretmen bir anne ve abisi Barış ile Adana’da doğup büyüyen Bahar, şu anda köpeği Roma ve eşi Çınar ile beraber Boston’da yaşamaktadır. 

İLAYDA ESKİTAŞÇIOĞLU HAKKINDA

Konuşmamız Gerek Derneği’nin kurucusu ve yönetici ortağıdır. Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde uluslararası insan hakları hukuku alanında doktora eğitimini sürdürmektedir. Feminist hukuk kuramı, toplumsal cinsiyet eşitliği, Birleşmiş Milletler insan hakları mekanizmaları ve çok uluslu şirketlerin insan hakları ihlalleri alanında araştırma yapmaktadır. Ankara Barosu’nda avukattır. Doktoraya başlamadan önce, Hollanda’da Leiden Üniversitesi’nde insan hakları hukuku alanında yüksek lisans ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Birleşmiş Milletler tarafından Sürdürülebilir Kalkınma hedefleri için seçilen 17 genç liderden biridir. Doğma büyüme Ankaralıdır ve çizgi romanlara bayılır.

Bilgi için: ayrintiyayingrubu.com/dinozor-genc

instagram.com/dinozorgenc

twitter.com/DinozorGenc

edebiyathaber.net (9 Haziran 2023)

Yorum yapın