Behiç Ak’ın kitapları tiyatro sahnesinde

Mart 16, 2012

Behiç Ak’ın kitapları tiyatro sahnesinde

“Can’lı Kitap Günleri”nin üçüncüsü, 18 Mart Pazar günü. Behiç Ak’ın çocuklar için yazıp resimlendirdiği “Kedi Adası”, “Uyurgezer Fil” ile “Babaanne ve Miyop Ejderha” kitapları hem okunacak hem de oynanacak.

30 yılı aşkın bir süredir çocuklar için kitaplar yayımlayan Can Çocuk Yayınları ile Kumbaracı50Çocuk işbirliği ile her yaştan çocuklar için düzenlenen “Can’lı Kitap Günleri”nin üçüncüsünde, sahneye Behiç Ak’ın kitapları taşınıyor.

Her ay, çocuklara tiyatroyu sevdirmenin yanı sıra tiyatroya gitme alışkanlığını kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, Can Çocuk Yayınları’ndan seçilen bir öykü kitabının birkaç öyküsü ya da bir çocuk romanının bölümleri okunuyor ve aynı anda sahneleniyor.

Ücretsiz etkinliklerde çocuklara eseri okumak yerine, eserin dünyasından karakterleri oyun yoluyla tanıtılıyor. Çocuklar da dinledikleri eseri kukla, nesne ve benzeri materyallerin yardımıyla zihin dünyalarında canlandırabiliyorlar. Etkinlikler aynı zamanda, çocuk edebiyatı için eserler veren yazarlarımızla çocukları bir araya getiriyor.

İlk olarak Sevim Ak’ı, ardından Can Göknil’i ağırlayan “Can’lı Kitap Günleri”nin üçüncüsü, 18 Mart Pazar günü… Behiç Ak’ın çocuklar için yazıp resimlendirdiği “Kedi Adası”, “Uyurgezer Fil” ile “Babaanne ve Miyop Ejderha” kitapları hem okunacak hem de oynanacak. Behiç Ak da hem oyunu izlemek hem de çocukların sorularını yanıtlamak üzere orada olacak.

Tarih: 18 Mart 2012 Pazar

Saat: 15.00

Yer: Kumbaracı 50 sahnesi – Kumbaracı Yokuşu no: 50 Beyoğlu/İst.

Kaynak: edebiyathaber.net (16 Mart 2012)

Yorum yapın