Batuhan Nar imza günü 16 Nisan’da

Nisan 14, 2023

Batuhan Nar imza günü 16 Nisan’da

Öğretmen, şair ve yazar Batuhan Nar, Dinozor Çocuk’tan çıkan Yeni Okul kitabını 16 Nisan Pazar günü 12.00-13.00 saatleri arasında Akasya AVM’de bulunan Penguen Kitabevi’nde imzalayacak. 

Batuhan Nar’ın, Hasan Ali Yücel önderliğinde açılmış Köy Enstitüleri’nden ilhamla kaleme aldığı Yeni Okul, bir öğretmenin kaç kişinin hayatını değiştirebileceğini, iyi bir eğitimle küçük bir köyden dünyaya uzanan hikâyelerin yaratılabileceğini anlatıyor. 

Ayrıntı Yayınları’nın “İyi bir gelecek mutlu çocuklarla kurulabilir, mutlu çocuklar ise özenli kitaplarla gelişebilir” diyerek yola çıkan markası Dinozor Çocuk, Batuhan Nar’ın arkadaşlık, dayanışma, yardımlaşma, paylaşma gibi temaları odağına alan Yeni Okul adlı kitabını Ekim 2020’de okurlarla buluşturdu. Nar, 17 Nisan’da kurulan Köy Enstitüleri’nden ilham alan kitabını, bu yeri doldurulamayan kurumun 83. kuruluş yıl dönümü kapsamında 16 Nisan 2023 Pazar günü imzalayacak. 12.00-13.00 saatleri arasında Akasya AVM Penguen Kitabevi’nde düzenlenecek imza günü herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Öyle bir okul düşünün ki matematik, Türkçe, fen gibi bildiğimiz derslerle beraber hayatla ilgili ne varsa öğretiyor. Sabahları spor faaliyeti olarak halk oyunları çalışması yaptırıyor; her çocuk bir müzik aleti çalmayı öğreniyor; ev işleri ve tarımla ilgili çok önemli uygulamalar hayata geçiriliyor. Bu okulları biliyoruz, her zaman yeni olan, yeri doldurulamayan Köy Enstitüleri…

Kemal ailesinden ayrılıp bu “yeni okul”a geldiğinde gördükleri karşısında çok şaşırmıştı. Ama sıcacık bir yuva gibi gelen okuluna kısa sürede alışmıştı. Artık yeni ailesi, her biri ülkenin biricik öğretmenleri olacak pırıl pırıl genç öğrenciler ve değeri unutulmaz öğretmenlerdi.

Bilgi için: ayrintiyayinlari.com.tr/dizi/dinozor-cocuk

instagram.com/dinozorcocuk 

facebook.com/dinozorcocuk

twitter.com/dinozorcocuk

BATUHAN NAR HAKKINDA1990 yılında Elazığ’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamladı. Küçük yaşlardan itibaren kitap okumayı ve yazmayı çok sevdi. Öyle ki mesleğine giden yol ayrımını da bir kitap çizdi. Ölü Ozanlar Derneği isimli kitap ve kitabın film uyarlaması sınıf öğretmenliği bölümünü seçmesinde rol oynadı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden 2012 yılında mezun oldu. Özel bir okulda üstün zekâlı ve yetenekli çocuklarla çalışmaya başladı. Özel çocuklarla buluşması onda bu alanda yüksek lisans yapma fikrini doğurdu. İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden, “Üstün/Özel Yetenekli Öğrencilere Yönelik Destek Eğitim Odası Uygulaması: Sınıf Öğretmenlerinin Öz Yeterlikleri ve Görüşleri” teziyle 2017 yılında mezun oldu. 7 yıllık öğretmenlik hayatının ardından 2019 yılından itibaren özel bir okulda müdür yardımcılığı yapıyor. Üstün zekâlılar ve yetenekliler eğitimi, destek eğitim odaları, 21. yüzyıl becerileri, çocuklar için felsefe, eğitimde teknoloji, tasarım yoluyla anlama, liderlik ve yönetim üzerine çalışmalar yapıyor. Bu alanlarda birçok internet sitesi ve dergide makaleler yazdı, birçok ulusal kongre ve konferansta eğitimler verdi. Amatör olarak müzikle ilgileniyor. Batuhan Nar’ın Kalbim Fırtına Biçer isimli bir şiir ve Üstün’e Titre isimli bir eğitim/başvuru kitabı bulunmaktadır.

edebiyathaber.net (14 Nisan 2023)

Yorum yapın