Başka evlerde neler olur, insanlar neler yaşar ruhumuz bile duymuyor

Ekim 23, 2017

Başka evlerde neler olur, insanlar neler yaşar ruhumuz bile duymuyor

Amy Grace Loyd’un romanı Başkalarının Hayatı, Mert Akcanbaş çevirisiyle Beyaz Baykuş Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Beyaz Baykuş Yayınları yine insana dair bir hikâyeyle okurlarıyla yepyeni bir ismi tanıştırıyor. Amy Grace Loyd’un yazdığı Başkalarının Hayatı engeller ve üzüntüler karşısında bile yaşamın ve arzunun galip gelmesi hakkında bir hikâye… Amy Grace Loyd kadınlar ve erkekler arasındaki gelgitler konusunda şaşırtıcı bir dürüstlük sergileyerek karakterlerinin hem kendi vücutlarının içinde hem de New York’ta yaşadığı çetin savaşları araştırıyor ve okura sunuyor.

Arka kapaktan:

Kalabalık şehirlerde, apartman dairelerine kapanmış, kendimizi başkalarından arındırmış yaşıyoruz. Başka evlerde neler olur, insanlar neler yaşar ruhumuz bile duymuyor.

Peki ya bir gün bir komşu gelseydi ve her şeyi değiştirseydi?

Kocasının ölümüyle genç yaşta yalnız kalan Celia, Brooklyn’de sahibi olduğu küçük bir apartmanda yaşamaktadır. Takıntılarıyla boğuşan bu genç kadın kendine onu rahatsız etmeyecek, hayatına burnunu sokmayacak, yine kendisi gibi hayattan izole olmuş kiracılar seçmiştir. Her şey tam olarak istediği gibidir. Ta ki kiracılarından biri evini yakın arkadaşı Hope’a bırakıp gidene kadar. Çok çekici bir kadın olan Hope apartmana adımını atar atmaz bir çalkantı başlar ve apartmanı “temellerinden” sarsar.

Celia ne kadar direnirse dirensin Hope’un cazibesinin karşısında kendini alıkoyamaz ve o da hayatı yeniden keşfetmeye koyulur. Kiracılarının hayatlarına yavaş yavaş burnunu sokmaya ve hem kendi hem de onların sınırlarını aşmaya başlar.

Artık bu apartmanda kavga, gürültü, kahkahalar, bolluk bereket ve bolca da cinsellik vardır.

edebiyathaber.net (23 Ekim 2017)

Yorum yapın