Aytül Akal 30. yılını “Evlere Sığmayan Macera” ile kutluyor

Ağustos 31, 2021

Aytül Akal 30. yılını “Evlere Sığmayan Macera” ile kutluyor

Aytül Akal’ın yazdığı, Gül Sarı’nın resimlediği “Evlere Sığmayan Macera”, 11 ve üzeri yaş grubu için FOM Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Usta Yazar Aytül Akal’ın çocuk ve gençlik edebiyatında 30. yılını Evlere Sığmayan Macera romanıyla kutluyor!

1991’de yayınlanan ilk kitabı Geceyi Sevmeyen Çocuk’tan bugüne roman, öykü, şiir, oyun, masal ve anı türlerinde 182 kitap üreten Aytül Akal kitaplarıyla her yaştan okuru bambaşka hayallere, bambaşka dünyalara götürüyor.

Üç kişilik bir müzik grubu kuran Kerem, Emre ve Arda, harçlıklarını birleştirip bir ev kiralamaya karar verirler. Sabah akşam gürültülerinden şikayet eden anne babalardan, komşulardan uzak, gönüllerince müzik yapabilecekleri ve özgürce oyun oynayabilecekleri kendilerine ait bir yer…

Kerem’in ablası Sinem’i de gizli planlarına dahil ederler. Ancak kiralık ev hayalinin heyecanlı bir maceraya dönüşeceğini hiçbiri tahmin edememişti.

Çocuk ve gençlik edebiyatında özgün tarzı, akıcı dili ve okurunu ters köşe yapan sürprizli kurgularıyla tanınıp sevilen Aytül Akal’dan, odalara sığamayan, kendine ait bir evde gönüllerince gürültü yapmanın hayalini kuran meraklı çocuklar için sürükleyici ve eğlenceli bir roman.

edebiyathaber.net (31 Ağustos 2021)

Yorum yapın