Ayşen Bayazıt Melik’ten buruk bir Türkiye öyküsü: Perdeler

Mayıs 3, 2018

Ayşen Bayazıt Melik’ten buruk bir Türkiye öyküsü: Perdeler

Ayşen Bayazıt Melik’in “Perdeler” adlı romanı Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Siyah gözlü kız kendi gökkuşağını ne yaptı bilmiyordum, yutmuştur belki diye geçirdim aklımdan, zamanı gelince çıkaracaktır da dedim, kimselere söylemeden umut ettim. Kızların neler yutabileceğini o zamanlar tam bilmiyordum ama benim kızımın o kızlardan olmadığını da bilmiyordum. O kendi gökkuşaklarını toplamak yerine başkalarınınkini toplamakla meşgul bir kızdı. Başka dünyadandı.

Ayşen Bayazıt Melik bu sıkı örgülü romanında anlatıcı kahramanını hep aynı yerde tutuyor: hasta yatağında. Yaşamını zihninin “sinema”sında izleyen Doktor Osman için gençlik günlerinde yaşanan tutkulu aşkın da, meslek ve aile hayatının da açılıp kapanan perdeler gibi yanıltıcı bir yanı vardır: Sahnede hep aynı dekoru, hep aynı oyuncuları gördüğümüzü düşünürüz. Ama onlar her seferinde değişen suretlerdir… Perdeler’in savrulan kahramanları, Türkiye’nin son otuz yılda değişen ruh halini hikâye ediyor.

AYŞEN BAYAZIT MELİK, 1966’da Kahramanmaraş’ta doğdu, çocukluğu, babasının görevi nedeniyle bulundukları Urfa ve Antep’te geçti. Gaziantep Anadolu Lisesi’nden sonra, İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli özel şirketlerde mimar olarak çalıştı.  Sözcükler ve Notos dergilerinde öyküleri yayımlandı. İlk romanı Hepsi Bu 2017’de Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı. Evli ve bir oğlu var. Edebiyatın, insanların birbirini anlayıp sevebilmelerinin en iyi yolu olduğuna inanıyor.

edebiyathaber.net (3 Mayıs 2018)

Yorum yapın