Avrupalı yazarlar öğrencilerle buluşuyor

Ekim 29, 2013

Avrupalı yazarlar öğrencilerle buluşuyor

itef-afisİstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF) kapsamında Türkiye’ye gelen Avrupalı yazarlar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Yazarlar Okullarda projesiyle öğrencilerle buluşuyor.

Aralarında ünlü yazar Alberto Manguel, Gehm, İrlanda yazarlar birliği başkanı Conor Kostick, Futbolsever aile serisinin sevilen yazarı Sophie Smiley’ın da bulunduğu dünyanın saygın çocuk yazarları  Ekim ayı içerisinde Çatalca, Güngören, Beykoz, Beylikdüzü gibi birçok ilçede kitaplarını okuyan öğrencilerle buluşup imza ve söyleşi etkinliği gerçekleştirecek. Öğrencilerin yaş gruplarına göre okullarla eşleştirilen yazarlar festival boyunca 100’ü aşkın öğrenci-yazar etkinlikleri ile bir ilke imza atacak ve  binlerce ilk ve ortaöğretim öğrencisiyle buluşarak okur-yazarlık sevgisini çocuk ve genç okurlara aktaracaklar.

Projenin değerlendirme toplantısı 31 Ekim 2013’te Beyoğlu Öğretmenevi’nde İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın yazarlar onuruna vereceği akşam yemeğinde yapılacak. Dünyanın çeşitli bölgelerinden yayıncıların, yabancı ve yerli yazarların ve İTEF ekibinin katılacağı yemekli toplantıda öğrenci yazar bululaşmalarına dair fikir alışverişi ve gelecek yılın planlanması konuşulacak. Yabancı yazarlar okullarda projesi Final Yayınları, Sedir yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Slovenya Büyükelçiliği ve Avusturya Kültür Ofisi, Hollanda Edebiyat Fonu ve Goethe Enstitüsü’nün katkılarıyla binlerce öğrenci, yabancı yazarların edebiyat dünyasını keşfedecek.

edebiyathaber.net (29 Ekim 2013)

Yorum yapın