Shakespeare’in Titus’u çarpıcı bir uyarlamayla tiyatroseverlerle buluşuyor

Ocak 10, 2024

Shakespeare’in Titus’u çarpıcı bir uyarlamayla tiyatroseverlerle buluşuyor

DasDas’ın son oyunu ‘Titus Kompleks’ yeni yıla hızlı giriyor. Shakespeare’in aynı adlı unutulmaz eserinden farklı bir uyarlamayla sahnelenen, izleyenlere adeta bir sinema filmi hissi veren oyun Ocak ayında 5 temsille DasDas’ta tiyatroseverlerle buluşuyor. 

DasDas özel prodüksiyonlu oyunlarını yeni yılda da sanatseverlerle buluşturuyor. Dünyaca ünlü yazar Shakespeare’in ‘Titus Andronicus’u dikkat çekici, farklı bir uyarlamayla Ocak ayında da DasDas’ta tiyatroseverlerle bir araya gelmeye devam ediyor. 15 – 16 – 17- 30 ve 31 Ocak akşamlarında 5 temsille sahnelenecek ‘Titus Kompleks’ sezon boyunca DasDas’ta izlenebilecek.    

Olga Helen Bach ve Thomaspeter Goergen’in uyarladığı ‘Titus Kompleks’in yönetmenliğini, sahne ve kostüm tasarımını Ersan Mondtag üstleniyor. Uluslararası bir ekibin film tadında kollektif çalışmayla ortaya çıkardığı oyunun kadrosunda başarılı oyuncular Can Sipahi, Didem Balçın, Doğukan Polat, Elçin Afacan, Ferit Kaya, Mert Fırat, Onur Dilber, Yalım Danışman, Hilal Attar yer alıyor 

Farklı ve alışılmadık bir Shakespeare uyarlaması olan ‘Titus Kompleks’te, hayallerimizin sınırlarını zorlayan yönetmen Ersan Mondtag ile birlikte Olga Bach, canavar ruhlu bir Romalıyı, her şeyin kapitalizm mezbahasında alınıp satıldığı, müteahhitlerin ve sığır tüccarlarının dünyasına hapsediyor, tıpkı vahşi bir katliamın çözümlemesi gibi, hırsızlığın, ihanetin, sapkınlığın ve yamyamlığın hikayesini günümüz diliyle anlatıyor. 

edebiyathaber.net (10 Ocak 2024)

Yorum yapın