Attilâ Şenkon Everest’te: Gökkuşağına İki Bilet tüm kitapçılarda

Mart 16, 2023

Attilâ Şenkon Everest’te: Gökkuşağına İki Bilet tüm kitapçılarda

Atillâ Şenkon’un Gökkuşağına İki Bilet adlı romanı Everest Yayınları tarafından yeniden yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

“Her yaşın yazarı Attilâ Şenkon” Gökkuşağına İki Bilet’te 70’li yılların darbelerle, siyasi çıkmazlarla örülü tekinsiz ortamında çocukluktan yetişkinliğe geçişe; hayatın peşine birlikte düşen bir baba ile oğlun hikâyesine bakıyor.

Gökkuşağına İki Bilet, gündüz düşleriyle gerçeklerin, kalp kırıklıklarıyla heyecanların, aşklarla dostlukların ve yazmaya dair büyük bir arzunun yalın, samimi bir dille iç içe geçtiği bir eser.
 
“…Ama yazdıkça kendimi daha iyi tanıdığımdan eminim. İçimde bulduğum her yeni ben kadar, yaşamlarını düşlediğim başka kişilerle de giderek çoğalıp varsıllaşıyor, bazen yaşadıklarımı temize çekerken, bazen yaşayacaklarımın provasını yapıyorum.”

Mayısın beşini altısına bağlayan o Hıdrellez gecesi, gül ağaçlarının dibinden değişik dilekler topladı Hızır ve İlyas. Kimi yaptığı küçük bir ev maketiyle, kimi çocuğunun oyuncak arabasıyla dile getirmişti sahip olmayı arzuladığı şeyi. Zarla oynanan bir oyunun kâğıt paraları da, bezden dikilmiş bir erkek bebek de ilginçti kuşkusuz. Ama hiçbiri, güllerinin üzerine barut kokusu sinmiş bir bahçede buldukları, kapağında Gökkuşağına İki Bilet yazan el yapımı kitap kadar şaşırtıcı değildi.

edebiyathaber.net (16 Mart 2023)

Yorum yapın