“Atatürk’ün Kod Adı: Mustafa Şerif” raflarda

Mart 7, 2023

“Atatürk’ün Kod Adı: Mustafa Şerif” raflarda

Yaşar Gürsoy’un Atatürk’ün Kod Adı: Mustafa Şerif adlı kitabı Destek Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Gazeteci-yazar Yaşar Gürsoy yeni kitabı Atatürk’ün Kod Adı: Mustafa Şerif ile Atatürk’ün askeri öğrenciliği sırasında başlayan gazetecilik merakından yola çıkarak Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir basın panoraması sunuyor.

“Bu kitap Milli Mücadele ve ardından Cumhuriyet yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazetecilik yönü, gazeteciliğe bakışı ve basının dördüncü kuvvet oluşundaki aşamaları ele almaktadır.”

Atatürk ile ilgili basında çıkmış haberlerin de özeti olan kitap, dönem boyunca yaşanan önemli olayların gazete sayfalarında nasıl yer aldığını da gösteriyor.

Yaşar Gürsoy’un yazdığı Atatürk’ün Kod Adı: Mustafa Şerif Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

“BİZ BÜYÜK HAYALLER PEŞİNDEN KOŞAN SAHTEKÂRLARDAN DEĞİLİZ…”

– M. KEMAL ATATÜRK

Atatürk, 1911 yılında, gönüllü arkadaşlarıyla İtalya işgali altındaki Trablusgarp’a sahte kimlik kullanarak girmiş, bu kimlikte de “Gazeteci Mustafa Şerif” ismini kullanmıştır. “Mustafa”, İslam Peygamberi Muhammed’in seçilmiş/seçkin anlamına gelen lakabı, “Şerif” ise soyu temiz ve şerefli olan asil kimsedir.

Atatürk ile ilgili çıkan haber ve makalelerin özeti mahiyetini taşıyan bu kitap, kendisiyle ilgili önemli olayların gazete sayfalarına nasıl yansıdığını gözler önüne koyacaktır. Dönemin gazetecilerinin yaşanan olaylara bakış açısını ve dolayısıyla Atatürk’ün de basın dünyasına nasıl yaklaştığını görmeniz mümkün olacak, tarihin akışı içinde, kronolojik olarak ve anılarla yüklü bir gezintiye çıkacaksınız…

Yazar Hakkında:

1968 doğumlu Yaşar Gürsoy gazeteciliğe 1984 yılında başladı. Yükseköğrenimini Anadolu Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler dalında yaptı. Uzun yıllar çeşitli gazete, dergi ve televizyonlarda muhabirlik, editörlük, program yapımcılığı ve üst düzey yöneticilik yaptı. Bazı üniversitelerde öğretim görevlisi ve konuk olarak medya, iletişim ve Atatürk konularında dersler ve konferanslar verdi.

Yirmi dört yıldır Atatürk araştırmacılığı çalışmalarını sürdüren yazar, 12 görsel belgesel, Beyninle Seviş(me), Gece, Geçmiş, Düşlerimiz, İstanbul’un Deprem Gerçeği (Yayın Koordinatörü), Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker, Atatürk ve Berberi-Hoşça Kalın Çocuklar, Çankaya’nın Kalemşoru Falih Rıfkı Atay, Devrimi Kadınlar Yapar-Atatürk’ün Öncü Kadınları, Atatürk’ün Katilleri ve O Doktor, Anne O Bizden Biri, Atatürk’ün Kod Adı: Mustafa Şerif adlarındaki 10 kitaba imza atmıştır. Yazar iki çocuk babasıdır.

edebiyathaber.net (7 Mart 2023)

““Atatürk’ün Kod Adı: Mustafa Şerif” raflarda” üzerine bir yorum

Yorum yapın