Ataşehir Belediyesi’nden 60. Kütüphane Haftası’na özel programlar

Mart 19, 2024

Ataşehir Belediyesi’nden 60. Kütüphane Haftası’na özel programlar

Ataşehir Belediyesi bu yıl 60’ıncısı gerçekleşecek olan Kütüphane Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 23 Mart Cumartesi günü başlayacak programda bazen altını çizdiğiniz, bazen uçları kırılmasın diye özen gösterdiğiniz, bazen de kokusunu içinize çektiğiniz kitapların yazarları Ataşehir Belediyesi’nin kütüphanelerinde okurlarıyla buluşacak.

60. Kütüphane Haftası’nın ilk etkinliği kapsamında 23 Mart Cumartesi günü,  çocuk kitaplarıyla dünya çapında tanınan karikatürist, yazar ve yönetmen Behiç Ak, Süleyman Karadağ Çocuk Halk Kütüphanesi’nde okurlarıyla buluşacak.

Yine aynı gün yazın hayatındaki 60. yılını kutlayan Necati Tosuner, Kütüphane Haftası Etkinliği kapsamında gazeteci-yazar Kadir İncesu moderatörlüğünde, MSKM Rıfat Ilgaz Kitaplığı’nda okurları ile bir araya gelecek. Yapıtlarıyla; TDK Roman Ödülü, Haldun Taner Öykü Ödülü, Sait Faik Öykü Ödülü, Atilla İlhan Roman Ödülü ve Yunus Nadi Öykü Ödülü gibi edebiyat dünyasının en önemli ödüllerine değer görülmüş Necati Tosuner’le edebiyatı, dili ve hayatı üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.

24 Mart Pazar günü, çocuk ve gençlik edebiyatı alanında üç kuşak yetiştiren yazar Gülten Dayıoğlu, gazeteci-yazar Ömür Kurt moderatörlüğünde, İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde okurlarıyla buluşacak.

Karikatürist, illüstratör, yapımcı, Koca Kafalar’ın yaratıcısı ve Grafi2000’in kurucusu olan Varol Yaşaroğlu, 25 Mart Pazartesi günü MSKM’de, 2017 yılından bugüne en çok okunan çocuk kitapları arasında yer alan Kral Şakir kitabı üzerine çocuklarla bir söyleşi gerçekleştirecek.

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Bşk. Prof. Dr. Ümit Konya 60. Kütüphane Haftası Etkinliği kapsamında 26 Mart Pazartesi günü, Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde okurlarla buluşacak.

Son olarak 28 Mart Perşembe günü, çocuk edebiyatının sevilen yazarlarından Aslı Der, Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde okurlarıyla kitapları üzerine söyleşi gerçekleştirecek.

edebiyathaber.net (19 Mart 2024)

Yorum yapın