Artık e-kitabınız olabilir!

Temmuz 30, 2013

Artık e-kitabınız olabilir!

Yalnızca e-kitap alanında faaliyet göstermek amacıyla kurulan İlk Yayınevi, yazardan yana tavrı ile pek çok sunulmamış eseri ortaya çıkarmayı ve okuyucuların yeni tatlar keşfetmesini sağlamayı amaçlıyor.

Yurtdışında son derece revaçta olsa da Türkiye’de hak ettiği yeri yeni almaya başlayan e-kitaplar, akıllı telefon ve tabletlerin artışıyla büyük bir hız kazanmaya başladı. E-kitap teknolojisi, pek çok avantaj yanında hem yazar hem de okur için maliyeti minimize etmesiyle de öne çıkıyor.

Bu noktadan yola çıkan İlk Yayınevi, minimum maliyetle yazara mümkün olduğunca çok hizmet sunup yapıtı bir e-kitap olarak satışa çıkarmayı amaçlıyor. Söz konusu eser İlk Yayınevi satış ortaklarının sitelerinde ve kendi e-ticaret sitesinde makul ücretlerle satışa sunulurken; yazar için hazırlanan biyografik bir web sitesi ve sosyal medya kampanyaları eşliğinde okura tanıtımı yapılıyor.  Bunun yanında ziyaret ve satışların gerçek zamanlı takibini sağlayan bir panel de yazarlara sunuluyor.

İlk Yayınevi’nin yazarlar açısından bir avantajı da sayfa sayısı, kapak kâğıdı seçimi, basım adedi, stok miktarı, dağıtım maliyeti vs. konularıyla uğraşmadan okurlarına ulaşan eser sahiplerinin, diledikleri takdirde eserlerini, baskı-kitap olarak yayımlamak için istedikleri yayıneviyle görüşmekte özgür olmaları. Satış takip raporlarını, baskı-kitap yayımlamak istemesi durumunda dilediği yayıneviyle paylaşabilen yazar, ne kadar zamanda ne kadar satış yaptığını belgeleyerek avantaj kazanacaktır.

E-kitap kavramının halen “taranmış kitap” olarak algılanabildiğini düşünen İlk Yayınevi, gerçeğin bundan çok uzak olduğu konusuna özellikle dikkat çekiyor. E-kitap teknolojisi ile eserlerin içeriğine linkler, eser içi linkler, video ve animasyonlar eklenebilir, yalnızca e-kitap için yazılmış eserler oluşturulabilir. Eser içinde arama yapılabilir, her platforma ait cihazlarla (IOS, Android, Windows vs.) okunabilir.

İlk Yayınevi’nin, yazarlarına sunduğu hizmetleri şu başlıklar altında toplayabiliriz;

·         Editör incelemesi

·         Kapak tasarımı

·         BooKlip (Eseri ve arzu ederse eser sahibini tanıtacak kısa, müzik destekli klipler)

·         Yazar web sitesi

·         Sosyal medya

·         Gerçek zamanlı hareket takibi

Tüm bu hizmetleri, okurun, eserin ve eser sahibinin hak ettiği özenle hazırlama amacında olan İlk Yayınevi, eser sahiplerine evlerinde otururken, gerçek zamanlı satış takip olanağı sunduğu gibi, okurlara da her yerde, her zaman tüm kütüphanelerini yanlarında taşıma, internetin olduğu her yerde yeni kitaplar satın alma ve uygun ücretlerle yeni eserler keşfetme olanağı sunuyor.

edebiyathaber.net (30 Temmuz 2013)

Yorum yapın