Arter çevrimiçi sohbetleri Birgül Oğuz’un “Direniş, Estetik ve Bergama Sunağı” etkinliğiyle devam ediyor

Ekim 30, 2020

Arter çevrimiçi sohbetleri Birgül Oğuz’un “Direniş, Estetik ve Bergama Sunağı” etkinliğiyle devam ediyor

Yazar Birgül Oğuz, Cevdet Erek’in Arter’de devam eden Bergama Stereotip başlıklı kişisel sergisi kapsamında 5 Kasım Perşembe günü saat 19:00’da çevrimiçi bir yorumlama etkinliği gerçekleştirecek.

Etkinlikte, Bergama Stereotip sergisi ile bu yapıtı önceleyen Bergama Stereo’nun araştırma ve üretim süreçlerine yön veren kaynaklardan biri olan Peter Weiss’ın Direnmenin Estetiği başlıklı romanından, Büyük Bergama Sunağı ile ilgili kısmın yakın okuması yapılacak. Sonbaharı Dinleyen Gözler İçin, Yağmur Ormanı V (varyasyon 3), Gökcisimleri Üzerine, KP Brehmer: Büyük Resim ve Alev Ebüzziya Siesbye: Tekerrür başlıklı beş yeni sergiyle karşılayan Arter’de Cevdet Erek: Bergama Stereotip ve Altan Gürman sergileri de devam ediyor. Ziyaretçilerini gerekli sağlık önlemleri çerçevesinde ağırlayan Arter, Öğrenme Programı kapsamında sunduğu çevrimiçi etkinliklerle sergi ve yapıtları katılımcıların yorumuna açıyor.
Yazar Birgül Oğuz, Cevdet Erek’in Arter’de devam eden kişisel sergisi Bergama Stereotip kapsamında 5 Kasım 2020 Perşembe günü saat 19:00’da “Direniş, Estetik ve Bergama Sunağı” başlığıyla çevrimiçi bir yorumlama etkinliği gerçekleştirecek.

Erek’in Bergama Stereotip başlıklı kişisel sergisi ile bu yapıtını önceleyen Bergama Stereo, hareket noktası olarak aldıkları Büyük Bergama Sunağı’nın mimarisini ve serüvenini yeniden yorumluyor. Birgül Oğuz gerçekleştireceği etkinlikte, bu yapıtların araştırma ve üretim süreçlerine yön veren kaynaklardan biri olan, Türkçeye Çağlar Tanyeri ve Turgay Kurultay tarafından çevrilen ve son baskısı İletişim Yayınları tarafından gerçekleştirilen Peter Weiss’ın Direnmenin Estetiği başlıklı romanından, Büyük Bergama Sunağı ile ilgili kısmın yakın okumasını yapacak. Etkinlik öncesinde katılımcıların,  romanın girişinde yer alan Büyük Bergama Sunağı ile ilgili kısmı okuması tavsiye ediliyor.
Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında çevrimiçi olarak düzenlenen “Direniş, Estetik ve Bergama Sunağı” başlıklı etkinlik ücretsiz. Katılım için ayrıntılı bilgiye internet sitesinden ulaşılabilir.

edebiyathaber.net (30 Ekim 2020)

Yorum yapın