Arter Araştırma Programı’nın İkinci Dönem Kitabı “Re: [aap_2020]” Yayımlandı

Aralık 21, 2021

Arter Araştırma Programı’nın İkinci Dönem Kitabı “Re: [aap_2020]” Yayımlandı

Çağdaş sanat alanında çalışan kültür üreticilerinin araştırma yöntemlerini, bakış açılarını ve ifade biçimlerini geliştirmelerine destek olmayı amaçlayan Arter Araştırma Programı’nın ikinci dönemi çerçevesinde üretilen Re: [aap_2020] başlıklı yayın, Arter Yayınları aracılığıyla okurlarla buluştu. Katılımcıların bireysel araştırmalarının ve programda yaşanan kolektif deneyimin izini süren Re: [aap_2020], ismini program süresince iletişim için kullanılan e-posta grubundan alıyor.

Arter Öğrenme Programı kapsamında hayata geçirilen Arter Araştırma Programı, çağdaş sanat alanında çalışan kültür üreticilerinin faaliyet alanlarına dair araştırma yöntemlerini, bakış açılarını ve ifade biçimlerini geliştirmelerine destek olmayı amaçlıyor. Süreç odaklı bir yapıya sahip olan  program, katılımcıların ve program yürütücülerinin işbirliğiyle şekillendiriliyor.

Re: [aap_2020] başlıklı kitap, Arter Araştırma Programı’nın Ekim 2020–Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleşen ikinci dönem çalışmaları kapsamında üretildi. Kitabın içeriği, programa katılan Kerem Altaylar, Eylem Ejder, Nejbir Erkol, Alev Ersan, Furkan Öztekin, palimpsest (Larissa Araz ve Ekin Can Göksoy), Rojda Tuğrul ve Aslı Uludağ’ın devam eden araştırmalarıyla bağlantılı katkılarının yanı sıra program kapsamında birlikte üretilen metinlerden oluşuyor. Re: [aap_2020]başlıklı kitapta ayrıca katılımcıların araştırmaları çerçevesinde başvurdukları temel kaynakları ve program süresince gerçekleştirilen buluşmalara ara verildiğinde dinlenen parçalardan oluşan çalma listesini bir araya getiren “Eşlikçiler” başlıklı bir bölüm de yer alıyor. İz Öztat ve Merve Ünsal tarafından yayıma hazırlanan kitabın tasarımını ise Umut Altıntaş üstlendi.

Re: [aap_2020] başlıklı kitap, Arter Kitabevi’nden satın alınabilir veya [email protected] e-posta adresi üzerinden sipariş edilebilir. Pazartesi hariç her gün 11:00–18:00 saatlerinde ücretsiz ziyaret edilebilen Arter Kütüphanesi’nde kitabın sayfaları karıştırılabilir.Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Arter Pazartesi hariç her gün açık.

edebiyathaber.net (21 Aralık 2012)

Yorum yapın