Arkadaşlık Bankı’nda buluşalım

Mayıs 31, 2022

Arkadaşlık Bankı’nda buluşalım

Wendy Meddour’un yazdığı, Daniel Egnéus’un resimlediği Arkadaşım Beni Bekliyor, 5 ve üzeri yaş grubu için Ümit Mutlu çevirisiyle Uçanbalık Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sıradan Bir Geko kitabının yaratıcısı Wendy Meddour’dan, yeni bir okula uyum sürecini arkadaşlık bağı üzerinden odağına alan sıcacık bir öykü: Arkadaşım Beni Bekliyor

Oyunu, arkadaşlığın temeli sayan bir anlayıştan beslenen kitap; okurları nice arkadaşlığın ilk tohumlarının atıldığı bir bank etrafında buluşturuyor ve minikleri yeni oyunlar kurmaya davet ediyor.

Daniel Egnéus’un kuzey ışıklarına ait bir renk paleti kullanarak resimlediği bu sevgi dolu öykü, ufaklıkların hayal güçlerini zenginleştirmekle kalmıyor aynı zamanda arkadaşlık kavramı üstüne düşünmelerini de sağlıyor.

İki çekingen öğrenci, bozuk bir “Arkadaşlık Bankı”nın yamacında buluşunca ne mi yapar? Elbette onu tamir etmeye kalkışırlar. Üstüne bir de hemencecik kaynaşıp arkadaş olurlar…

Lili, annesi ve köpekleri Gölge ile birlikte, deniz kenarında bir eve taşınmıştı. Küçük dünyası doğanın binbir rengi ve hayvanların yaydığı yaşam enerjisiyle doluydu. Ta ki yeni okuluna başlayacağı o ilk güne kadar. Yeni bir çevre, yepyeni arkadaşlar. Ya kimse onunla konuşmazsa? Belki de Lili’nin yapması gereken tek şey, cesurca bir adım atmaktı… 

Arkadaşım Beni Bekliyor, yepyeni dostluklara yelken açtıran, yüreklendirici bir kitap.

Yazar, illüstratör ve akademisyen Wendy Meddour, Galler’in ufak sahil kentlerinden Aberystwyth’de büyüdü. Doktorasını tamamladıktan sonra Oxford Üniversitesinde İngilizce dersleri vermeye başladı. Şimdilerde Exeter Üniversitesinde yaratıcı yazma üzerine gençlerle çalışıyor. Kitapları on sekiz ayrı dile çevrilen yazarın adı uzun yıllardır uluslararası çoksatanlar listelerinin üst sıralarında yer alıyor. Eserleriyle pek çok önemli ödüle de değer görülen Meddour, çocukların dünyasından esin alarak üretmeye devam ediyor.

Daniel Egnéus, 1972’de İsveç’te doğdu. Son 20 yılını Prag, Londra, Berlin, Bolonya, Roma, Milano gibi şehirlerde özgün sanatsal projelere imza atarak geçirdi. Şimdilerde sanatsal üretimini stüdyosunu da kurduğu Atina’da sürdürüyor. Dünyaca ünlü markalar için illüstrasyon yapan, kurum ve kuruluşlar için illüstrasyon odaklı görseller hazırlayan Egnéus aynı zamanda pek çok uluslararası ödülün de sahibi. Sanatçının resimlediği The Thing (yazarı Simon Puttock) isimli kitabı, The Guardian tarafından 2016’nın en iyi 50 resimli kitabından biri olarak gösterildi.

edebiyathaber.net (31 Mayıs 2022)

Yorum yapın