Antalya Film Forum Pitching Platformlarına seçilen projeler açıklandı

Eylül 12, 2023

Antalya Film Forum Pitching Platformlarına seçilen projeler açıklandı

Bu yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum’un Uzun Metraj Kurmaca Pitching, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching ve Dizi/Kısa Dizi Pitching platformlarına seçilen projeler belli oldu.

8-10 Ekim arasında Antalya’da gerçekleştirilecek Antalya Film Forum10-12 Ekim tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek. Antalya Film Forum’da bu yıl Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’na 68Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu’na 6Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’na 75 proje başvurdu.

Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda sekiz proje yarışacak!

Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda yarışacak sekiz projeyi yönetmen, yapımcı Ekin Çalışır, yönetmen-senarist Elif Refiğ ve Creative Europe MEDIA desk – Bulgaristan direktörü Kamen Balkanski’den oluşan seçici kurul belirledi.

Değerlendirme sonucunda Deli Kan (yönetmen: Ahmet Emre Tanyıldız, yapımcı: Kerem Altuğ); Haw (yönetmen: Özcan Alper, yapımcılar: Kanat Doğramacı, Soner Alper, ortak yapımcı: Betal Özay); İsimsiz Eserler Mezarlığı (yönetmen: Melik Kuru, yapımcı Hilal Şenel); Kambur (yönetmen: Ahu Öztürk, yapımcı: Nazlı Pınar Aydın); Mardin’in En Güzel Kızı (yönetmen: Ali Kemal Güven, yapımcı: Seda Özkaraca); Onu Ellerinden Tanıdım (yönetmen: Ömer Çapoğlu, yapımcı: Nadir Öperli, İrem Akbal, ortak yapımcı: Ahmet Rıfat Şungar); Principe (yönetmen: Paolo Ferrante, yapımcılar: Alican Acar, Canberk Emre İpek) ve Teslimiyetin Tarihi (yönetmen: Tilbe Cana İnan, yapımcı: Aycan Aluçlu) adlı projeler platforma seçildi.

Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda, ana jüri tarafından belirlenecek iki projeden her birine 50 bin TL tutarında ödül verilecek. Ayrıca aynı platformda bir projeye Film Standartları Post Prodüksiyon Ödülü, bir projeye de Filmarka Ekipman Desteği verilecek.

Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu’nda üç proje yarışacak

Antalya’yı Türkiye ve dünya film endüstrisinin önemli merkezlerinden birine dönüştürmek amacıyla en az üçte ikisi Antalya’da çekilecek bir filme katkı sağlayan Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu’na başvuran projeler yönetmen-senarist Abdurrahman Öner, yönetmen-senarist Burcu Aykar ve yönetmen-senarist Çiğdem Vitrinel tarafından değerlendirildi.

Böbreği Ağrıyan Kötü Bir Adam (yönetmen: Kayhan Başoğlu, senaristler: Kayhan Başoğlu, Farid Hasanov, yapımcı: Levent Özel); Eigengrau (yönetmen, senarist ve yapımcı: Ahmet Küçükkayalı, ortak yapımcılar: Selma Babajic, Ulrich Kunz) ve Erken Uyumayalım (yönetmen ve senarist: Aytaç Uzun, yapımcı: Onur Akkız) adlı projeler Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu’nda verilecek 200 bin TL değerindeki ödül için ana jüri tarafından değerlendirilecek. Seçilen film aynı zamanda Fono Film tarafından verilecek Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü’nün de sahibi olacak.

Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’nda beş proje yarışacak

Antalya Film Forum’un, dizilerin endüstri içerisindeki rolü ve öneminin artışıyla, özgün ve yaratıcı içerikleri desteklemek ve sektöre yeni isimler kazandırmak amacıyla başlattığı Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’na bu yıl beş proje seçildi.

Netflix Grow Creative ekibinin Türkiye Yöneticisi Arya Su Altıoklar, Eccho Rights CEO’su Fredrik af Malmborg ve yönetmen, senarist Tunç Şahin’den oluşan seçici kurul; Azize ve Adsız (yaratıcılar: Erdal Rahmi Hanay, Nejat Cihan Yurdaün, yönetmen: Erdal Rahmi Hanay, yapımcılar: Ousama Rawi, Dalya Sulaiman); Bohem Kediler (yaratıcılar: Sinan Yusufoğlu, Mahmut Fazıl Çoşkun, yönetmen: Mahmut Fazıl Çoşkun, yapımcılar: Sinan Yusufoğlu, Mahmut Fazıl Çoşkun); Faili Meşhur (yaratıcı: Ozan Sertdemir, yapımcı: Burak Varlık); Hayat Kadını (yaratıcılar: Yusuf Emirdar, Uğur Karaman, yapımcı: Oğuzhan Akalın) ve Örümcek (yaratıcılar: Doğuş Algün, Kayra Babalık, yönetmen: Doğuş Algün, yapımcı: Burak Kaplan) adlı projeleri seçti.

Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’nun ana ödülü geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Netflix tarafından üstleniliyor. 150 bin TL değerindeki ana ödül, Netflix’in dizi ve film endüstrisindeki yetenek havuzunu genişletmeye ve geliştirmeye yönelik yürüttüğü Grow Creative desteğiyle verilecek. Aynı zamanda bir projeye, dizi yazarlığı alanında kariyerini geliştirmek isteyen yaratıcıları içerik geliştirme aşamasında uygulamalı eğitimlerle desteklemeyi hedefleyen Netflix Series-Lab Programı Katılım Ödülü verilecek. Platformda yer alacak projelerden biri de Color Up Renk Düzenleme Ödülü’nü kazanacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nin idari direktörlüğünü Av. Cansel Tuncer, yönetmenliğini Dr. Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü ise Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütüyor.

ANTALYA FİLM FORUM PROJELER

Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu

DELİ KAN

Yönetmen: Ahmet Emre Tanyıldız

Yapımcı: Kerem Altuğ

İSİMSİZ ESERLER MEZARLIĞI

Yönetmen: Melik Kuru

Yapımcı: Hilal Şenel

HAW

Yönetmen: Özcan Alper

Yapımcılar: Kanat Doğramacı, Soner Alper

Ortak Yapımcı: Betal Özay

KAMBUR

Yönetmen: Ahu Öztürk

Yapımcı: Nazlı Pınar Aydın

MARDİN’İN EN GÜZEL KIZI

Yönetmen: Ali Kemal Güven

Yapımcı: Seda Özkaraca

ONU ELLERİNDEN TANIDIM

Yönetmen: Ömer Çapoğlu

Yapımcılar: Nadir Öperli, İrem Akbal

Ortak Yapımcı: Ahmet Rıfat Şungar

PRINCIPE

Yönetmen: Paolo Ferrante

Yapımcılar: Alican Acar, Canberk Emre İpek

TESLİMİYETİN TARİHİ

Yönetmen: Tilbe Cana İnan

Yapımcı: Aycan Aluçlu

Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu

BÖBREĞİ AĞRIYAN KÖTÜ BİR ADAM

Yönetmen: Kayhan Başoğlu

Senaristler: Kayhan Başoğlu, Farid Hasanov

Yapımcı: Levent Özel

EIGENGRAU

Yönetmen: Ahmet Küçükkayalı

Senarist: Ahmet Küçükkayalı

Yapımcı: Ahmet Küçükkayalı

Ortak Yapımcılar: Selma Babajic, Ulrich Kunz

ERKEN UYUMAYALIM

Yönetmen: Aytaç Uzun

Senarist: Aytaç Uzun

Yapımcı: Onur Akkız

Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu

AZİZE VE ADSIZ

Yaratıcılar: Erdal Rahmi Hanay, Nejat Cihan Yurdaün

Yönetmen: Erdal Rahmi Hanay

Yapımcılar: Ousama Rawi, Dalya Sulaiman

BOHEM KEDİLER

Yaratıcılar: Sinan Yusufoğlu, Mahmut Fazıl Çoşkun

Yönetmen: Mahmut Fazıl Çoşkun

Yapımcılar: Sinan Yusufoğlu, Mahmut Fazıl Çoşkun

FAİLİ MEŞHUR

Yaratıcı: Ozan Sertdemir

Yapımcı: Burak Varlık

HAYAT KADINI

Yaratıcılar: Yusuf Emirdar, Uğur Karaman

Yapımcı: Oğuzhan Akalın

ÖRÜMCEK

Yaratıcılar: Doğuş Algün, Kayra Babalık

Yönetmen: Doğuş Algün

Yapımcı: Burak Kaplan

edebiyathaber.net (12 Eylül 2023)

Yorum yapın