“Annemle Ben”in tanıtım kokteyli 9 Mayıs’ta

Nisan 7, 2015

“Annemle Ben”in tanıtım kokteyli 9 Mayıs’ta

annemle-ben-kapakAnka Kadın Araştırma Merkezi’nin yayımladığı Annemle Ben isimli kitabın tanıtım kokteyli 9 Mayıs 2015 Cumartesi saat 12:00’de Altındağ Kültür ve Sanat Evi’nde (Ankara) yapılacak.

Kitabın yazarlarının katılımıyla gerçekleşecek kokteyl herkese açık.

Annemle Ben kitabında Türkiye’nin farklı yerlerinden, farklı dünyalardan; yazar, akademisyen, gazeteci gibi farklı mesleklerden kadınlar bir araya gelip annelerini, anneleri ile ilişkilerini anlattılar.

Editörlüğünü Firdevs Canbaz Yumuşak’ın yaptığı kitapta yer alan isimler şöyle: Ayça Örer, Ayşe Duvarcı, Ayşe Kilimci, Ayşe Sarısayın, Ayşe Yetmen, Belma Tokuroğlu, Bengü E. Çolakoğlu, Betül Tarıman, Beyza Narlı, Buket Uzuner, Cihan Aktaş, Elif E. Akşit, Elif Nuray, Elvan Arpacık, Firdevs Canbaz Yumuşak, Gonca Özmen, Gülayşe (Somel) Koçak, Gülseren Engin, Gülseren Engström, Handan Acar Yıldız, Hatice Bildirici, Merve Koçak Kurt, Mihriban İnan Karatepe, Nesrin (Tağızade) Karaca, Nilgün Karababa, Nurduran Duman, Ruziye Tali/ Ayşe Tali, Seniye Nazik Işık, Sibel K. Türker, Sibel Oral, Tuba Işınsu Durmuş, Zeynep Delav.

Kitapta şiir, öykü, deneme gibi çok farklı türde metinler var. Türkiye’deki anne-kız ilişkilerine ışık tutan bu kitap bu anlamda da bir ilk olma özelliği taşıyor. Kitap, yazarların ve annelerinin fotoğraflarını da içeren tasarımı ile dikkat çekiyor.

edebiyathaber.net (7 Mayıs 2015)

Yorum yapın