“Angeliki ile Mehmet” serisinin ikinci romanı “Bu Böyle Yarım Kalmayacak” raflarda

Kasım 17, 2022

“Angeliki ile Mehmet” serisinin ikinci romanı “Bu Böyle Yarım Kalmayacak” raflarda

Yasemin Özek’in “Angeliki ile Mehmet” serisinin ikinci romanı “Bu Böyle Yarım Kalmayacak” Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yasemin Özek’in sınır tanımayan bir aşkı kaleme aldığı, Angeliki ile Mehmet serisinin ikinci romanı Bu Böyle Yarım Kalmayacak Epsilon’dan çıktı. 70’li yılların Beyoğlu’nda, bir meyhanecinin kızı olan Angeliki ile bir ciğercinin oğlu olan Mehmet’in arasındaki aşkı anlatan serinin ilk kitabı da Epsilon logolu yeni baskısıyla raflarda yerini aldı. Okurlar, bir yandan Angeliki ile Mehmet’in çarpıcı aşk hikâyesine şahitlik ederken diğer yandan bu sürükleyici aşka eşlik eden şarkıları kitapların sonundaki karekodlardan dinleyebiliyor.

Kendisi de bir mübadil torunu olan Yasemin Özek’in, tarihsel gerçeklerden esinlenerek tutkulu bir aşk hikâyesini anlattığı iki kitaplık Angeliki ile Mehmet serisi Epsilon’dan çıktı. Epsilon, serinin yeni kitabı Bu Böyle Yarım Kalmayacak – Angeliki ile Mehmet 2 ile birlikte, ilk kitabını da yeniden basarak okurlarla buluşturdu.

Angeliki ile Mehmet 1

İstanbul’da, Beyoğlu’nda, Balık Pazarı’nda bir ciğercinin oğlu ile bir meyhanecinin kızı idi onlar. Karşılıklı dükkânlarda çalışıyorlardı, babaları da yıllardır aynı sokağın esnafı… İki gencin birbirlerini görüp âşık olması, güzel bir hikâyenin başlangıcı olabilir her şey mutlu mesut ilerleyebilirdi. Biri Türk biri Rum olmasaydı… Sene, 1970 olmasaydı…

Zamanın ruhunun kıydığı sevdalardan birine dönüşmek üzereydi Angeliki ile Mehmet’in aşkı. Önce gizlemeyi denediler, sonra şarkılarla beslediler hasretlerini. Ama bir gün… O büyük yangının kıvılcımı düştü aralarına, hayallerinin dekoru paramparça olana dek de bırakmadı peşlerini. Bazı aşkları bitirmeye çalışır herkes, neden olduğunu bile bilmeden, sırf öyle olması gerektiğini öğrendikleri için… Bir tek âşıklar savunur bunun karşı konulamaz bir his olduğunu. Sonra bir ağızdan söylerler o şarkıyı: “Bu böyle yarım kalmayacak…”

Bu Böyle Yarım Kalmayacak – Angeliki ile Mehmet 2

Aşk bir mücadele işi; araya giren yılların, yolların, ellerin ve kuralların taraf olduğu bir savaşta… “Silemezler gönlümden ne aşkını ne seni…” diye diye savaşıyor sevdalılar. Uzaklık da hasret de bir yangın, kimin ne kadar yandığını da kimse bilmiyor üstelik; diğeri bile… Bu bilinmezlik içinde “Bir ihtimal daha var…” diyesi geliyor ayrılanın da; hemen araya giriyorlar etraftan, “Tek sen misin ayrılan, üzüldüğün şeye bak…”

Gitmenin de kalmanın da zor olduğu yerde en zoru buluşmak… Tut ki inat ettin tut ki kavuştun, bakalım bulduğun kişi bıraktığın kişi mi? Angeliki ile Mehmet’in sevdası sınırlara inat sürüyor… Sürüyor da kendilerinin ve aşklarının önüne geçecek büyüklükte engeller karşısında ne kadar ayakta kalabilecek? O son şarkıyı, birlikte mi yoksa ayrı ayrı mı söyleyecekler: “Seni ben unutmak istemedim ki, uzayan yollara neden inandın…”

Yasemin Özek’in Angeliki ile Mehmet serisinin iki romanı birden, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

YASEMİN ÖZEK HAKKINDA

1980 yılında İstanbul’da doğdu. Özel Moda Lisesi’ni bitirdikten sonra Akademi İstanbul, Radyo/Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Beş yıl boyunca reklam ajanslarında metin yazarı olarak çalıştı. 2005 yılında televizyon kariyerine başladı ve çeşitli televizyon dizilerinin senaristliğini yaptı. 2011 yılında Van Depremi’nin ardından Erciş’te çekilen “Beklemek” adlı belgeselin yapım koordinatörlüğünü üstlendi. Belgesel, aynı yıl TRT Belgesel Ödülü’nü aldı. 2014 yılında ilk romanı İki Gözüm Despina’yı yazmaya karar verdiğinde senaristliğe ara verdi. Yunanca öğrenimini hızlandırdı ve kitabının büyük kısmını Yunanistan’da tamamladı. İki Gözüm Despina Şubat 2017 yılında, ikinci romanı Angeliki ile Mehmet 2020 yılında yayımlandı. 2020 yılında yayımlanan ve iki dalda “Gourmand Awards 2021” ödülünü alan İmbikten Kadehe/ Distile İçkiler Rehberi kitabının editörlüğünü yaptı. Angeliki ile Mehmet’in devamı olan Bu Böyle Yarım Kalmayacak – Angeliki ile Mehmet 2, 2022 yılında yayımlandı.

Bilgi için: epsilonyayinevi.com

instagram.com/epsilonyayinevi

facebook.com/EpsilonYayinevi

twitter.com/epsilonYayinevi

youtube.com/channel

edebiyathaber.net (17 Kasım 2022)

Yorum yapın