Amazon sadece internet üzerinde büyümüyor

Mart 9, 2016

Amazon sadece internet üzerinde büyümüyor

amazon-storeABD merkezli çevrimiçi şirketlerin başında gelen Amazon, bildiğiniz üzere son yıllarda attığı adımlar ile birlikte internet sitesinden öte bir yapıya sahip olduğunu kanıtlamıştı. Özellikle geliştirdiği elektronik okuyucular ile birlikte elektronik kitapların yaygınlaşmasına ön ayak olan firma, bununla yetinmeyip aynı zamanda ciltli kitapların satıldığı bir fiziksel mağazayı da hayata geçirmişti. Şirket, şimdilerde ikinci mağazasını açma hazırlığında.

Açıklanan bilgilere göre San Diego’daki kitap mağazasına bir kardeş geliyor. Amazon, aynı şehirde ikinci bir mağaza daha açacağını resmi olarak açıklamış bulunmakta. Bu sefer yeni mağazayı Apple ve Tesla mağazalarına yakın bir yerde açmayı planlayan firma, bir nevi ziyaretçilerin bol olduğu mevkiyi seçmeyi hedeflemekte. Ki bunun gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini elbette mağaza açıldıktan sonra göreceğiz.

Yaz ayları içerisinde açılacağı söylenen kitap mağazası, şimdiden iş ilanlarının verilmesine ön ayak olmuş bulunmakta. Çalışan arayışına giren Amazon, kitapların yanı sıra bu mağazada büyük ihtimalle Kindle, Echo ve Fire Tabletleri gibi ürünlerini de satışa sunacak. Daha önce gün ışığına çıkan bir rapor, şirketin yaklaşık 400 adet mağaza açma niyetinde olduğunu söylüyordu. Bu durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

edebiyathaber.net (9 Mart 2016)

Yorum yapın