Alice ile Dali bir araya gelirse ne olur?

Ekim 19, 2021

Alice ile Dali bir araya gelirse ne olur?

Lewis Carroll’ın yazdığı “Alice Harikalar Diyarında / Salvador Dali’nin Resimleriyle”, Yasemin Yener çevirisiyle Bilgi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Salvador Dali’nin sürrealist resimleriyle Alice’in fantastik dünyasını buluşturan bu eşsiz kitap Türkiye’de ilk kez okurla buluşuyor.

Matematikçi Charles Lutwidge Dodgson 1865 yılında Lewis Carroll takma adıyla Alice Harikalar Diyarında kitabını yayımladı ve gerçekliğin sınırlarını aşan fantastik bir dünyayla, müthiş bir hayal gücüyle tanışmış olduk. Bundan yüz yıl sonra, 1969 yılında sürrealist ressam Salvador Dali’nin yaratıcılığı Alice’le buluştu ve Alice için illüstrasyonlar yaptı. Şimdi bu klasik eseri, Dali Vakfı’ndan aldığımız izinle, Salvador Dali’nin Alice için yaptığı resimlerle birlikte, büyük boy renkli baskı olarak sunuyoruz.

Dünya edebiyatının en önemli klasiklerinden olan, edebiyattan sinemaya, müzikten tiyatroya sanatın her alanında birçok esere ilham veren Alice Harikalar Diyarında’nın, dahi ressam Salvador Dali’nin Alice için özel olarak yaptığı büyüleyici resimlerle birleştiği bu versiyonu sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de keyifli ve nitelikli bir okuma deneyimi sunuyor. Bu büyük boy renkli baskıyla kitaplığınıza özel bir kitap eklenirken, çocuklar da Alice’in fantastik yolculuğu eşliğinde Dali’nin yaratıcı dünyasıyla, sınır tanımayan bir hayal gücüyle tanışacaklar.

edebiyathaber.net (19 Ekim 2021)

Yorum yapın