”Alfabe Bulutu” serisi okurla buluşmaya devam ediyor

Haziran 1, 2021

”Alfabe Bulutu” serisi okurla buluşmaya devam ediyor

Çocuk edebiyatının sevilen yazarlarından Alp Gökalp’ın son kitabı R Endişeyle Seslendi: Virgül Nerdesin? Burak Dak çizimleriyle Can Çocuk’tan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Genç okurlar için kaleme aldığı çok sevilen kitaplarıyla tanınan Alp Gökalp, çocukları alfabenin başrolünü oynadığı bir seriyle buluşturuyor! ”Alfabe Bulutu” ilk iki kitabından hemen sonra şimdi üçüncü kitap R Endişeyle Seslendi: Virgül Nerdesin? ile Can Çocuk raflarında! 

Çok uzun zaman önce, insanlar yazmaya ihtiyaç duyduklarını anladılar. Ancak bunu nasıl yapacaklarını bilmiyorlardı. Tam o sırada, dünyaya en yakın bulut olan Alfabe Bulutu’nda yaşamlarını süren harfler, insanlarla iletişime geçip onlara yazıyı öğrettiler. Alfabe Bulutu’nun düzenli ziyaretçilerinden Alp Gökalp, bu dizide bizlere bazı bulut sakinlerinin hikâyelerini anlatıyor…

Virgül bir gün ormanda yönünü şaşırınca, yolda Tire’yle karşılaştı. Kendisi gibi evinden uzaktaki Tire ise, noktalama işaretlerinin harflerle sürdürdüğü ortak yaşam konusunda bazı sorgulamalar içerisindeydi. Bu sorgulamalar hem bir başkaldırının, hem de özgürlük, uzlaşım, sevgi ve bağımsızlık konularında verilecek bir sınavın yalnızca başlangıcıydı…

Alp Gökalp
1977’de Bursa’da doğan Alp Gökalp, lisans ve yüksek lisans eğitimini Marmara İletişim Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, FHM, National Geographic gibi dergilerde editörlük yaptı. 2003’te Londra’ya taşındı, Hackney Learning Trust için çeşitli etnik kökenlerden gelen çocuklara eğitim danışmanlığı yaptı. Bir yandan da The Guardian gazetesinin Positive Action Scheme programını tamamlayarak, gazetenin etnik toplum haberleri için muhabirlik yaptı. Berlin Freie Universität’te uzaktan Görsel Antropoloji (MA), Goldsmiths Üniversitesi’nde de Antropoloji (MRes) programlarını bitiren yazar, 2013’te Türkiye’ye döndü. Farklı yaşlardan çocuklar için kitaplar yazmanın yanında çocuk kitapları editörlüğünü sürdüren Alp Gökalp, İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (1 Haziran 2021)

Yorum yapın