Alevi Vakıfları Sinema Destek Yarışması jürileri belli oldu

Mart 9, 2024

Alevi Vakıfları Sinema Destek Yarışması jürileri belli oldu

Alevi Vakıfları Federasyonu’nun düzenlediği Sinema Destek Yarışması’nın jüri üyeleri belli oldu. Uzun Metraj Senaryo Yazımı, Kısa Film Yapım Desteği ve Belgesel Yapım Destek kategorilerinde başvuru yapılabilen yarışmalarda toplamda 80 bin TL para ödülü ve İstenci Film desteğiyle malzeme destek ödülleri verilecek. Sinema yazarı ve öğretim görevlisi Rıza Oylum’un koordinatörlüğünde yürütülen ve 1 Kasım 2023’te duyurulan projeye başvurular, online olarak 31 Mart 2024 tarihine kadar http://avf.org.tr adresi üzerinden yapılabilir.

Projeleri Akademisyenler ve Meslek Birliği Üyeleri Değerlendirecek

Senaryo dalındaki jüriler Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği SENARİSTBİR’in Genel Sekreteri Ayhan Sonyürek, senaryo danışmanı, yazar Gülşen İşeri ve sinema yazarı ve öğretim görevlisi Rıza Oylum’dan oluşuyor.

Kısa Film Yapım Desteği jürileri ise “2000 Sonrası Türk Sinemasında Aleviliğin Görünürlüğüne Dair Temsiller” isimli doktora tezini hazırlayan Dr. Öğretim Üyesi İhsan Koluaçık, Üsküdar Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, Kültür Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. Perihan TAŞ ÖZ ‘dan oluşuyor

Belgesel Destek yarışmasının jüri üyeleri ise Maltepe Üniversite Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Belgesel Sinemacılar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Hakan Aytekin, kültür-sanat alanının önemli gazetecisi Hilal Solmaz ve İran Erdebil Belgesel Sinema Evi Başkanı yönetmen Rıza Siami’den oluşuyor.

Başvuruların 31 Mart’a kadar devam ettiği yarışma Alevi-Bektaşiliğin görsel dünyada daha fazla görünür olmasını amaçlıyor. Ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler, Alevi Vakıfları Federasyonun internet sitesi http://avf.org.tr adresini ziyaret edebilir. [email protected] adresine mail atabilir.

edebiyathaber.net (9 Mart 2024)

Yorum yapın