Ahval Fanzin’in ikinci sayısı çıktı!

Haziran 9, 2014

Ahval Fanzin’in ikinci sayısı çıktı!

Ahval Fanzin 2Mayıs ayı itibariyle fanzin dünyasına merhaba diyen Ahval Fanzin’in ikinci sayısı raflardaki yerini alıyor. İkinci sayısını, Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden emekçilere adayan Ahval yazarları, yine dolu dolu bir içerikle edebiyatseverlerle buluşuyor.

Ahval Fanzin’in bu sayısında Ece Yıldırım, Caner Almaz, Funda Doğan, Kerem Yıldızbaş, Ece Çavuşlu, Serap Kiriş, Burak Malkoç, Eren Ogün Kıvrak ve Okan Yalçın öyküleriyle yer alıyorken, Fanzin’e şiirleriyle İbrahim Yılmaz, Cansın Beyazova, Kurtuluş Gündoğdu, Büşra Fındık, Yaşar Kavas ve Medet Ceran katkıda bulunuyor.

Ayrıca, Türkiye’nin genelinde artış gösteren kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini Caner Almaz; Arap Yarımadası’nın İslamiyet öncesi yapısını Erkin Ataş inceleyip yazıyor.

Deli Kadınlar başlıklı bir kitap tanıtımı dizisi yazan Merve Akıncı, bu sayıda Mine Söğüt, Şule Öncü ve Şebnem İşigüzel’in kitaplarıyla beraber “İşte Böyle Güzelim” isimli, kadınların kadınlara  gerçek hayattan hikayeler anlattığı hikaye kitabını tanıtıyor.

İlyas Ceran, Burçak Külcü ve Barışcan Türker toplumsal gözlemlerini kaleme alarak gündem üzerinden analiz yazıları yazdılar. İlyas Ceran “İndirin Dünyanın Camını Penceresini!” isimli denemesiyle Soma’da yaşananları ve vahşi kapitalizmin öncesini, sonrasını yazdı. Burçak Külcü ise “Bir Masaldı Geçen Haziran”la, Gezi Direnişi’ni kendi gözünden anlatıyor.

İlk sayısıyla aykırı yüzünü gösteren Ahval Fanzin, ikinci sayısıyla da farklı edebi türlere ve sanatsal çalışmalara kapılarını açmaya devam ediyor. Kapak çizimiyle Ümit Seyhan ve yağlı boya çizimiyle Füroy Saydam, fanzine katkıda bulundular.

Her ayın ilk haftası çıkacak olan fanzin İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa, Edirne, Trabzon ve Mersin’e dağıtılmaya başlandı.

Ahval yazarları, içlerinden taşan isyanı okuyucularına bulaştırmayı amaçlıyor ve isyanlarını paylaşan her edebiyatsevere ve yazar adayına fanzinlerinde yer açıyor.

www.ahvalfanzin.com

[email protected]

facebook.com/ahvalfanzin

twitter.com/ahvalfanzin

edebiyathaber.net (9 Haziran 2014)

Yorum yapın