Ahmet Altan’a Erdoğan’a hakaretten ceza

Temmuz 19, 2013

Ahmet Altan’a Erdoğan’a hakaretten ceza

Taraf gazetesindeki köşe yazısında Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Ahmet Altan, 7 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Altan’ın avukatı Veysel Ok, duruşmada şunları söyledi:

“Mahkeme, yazılarda iyi niyet aramalıdır. Rahatsız edici ve rencide edici fikirler de koruma altındadır. Sert ifade saldırganlık değerlendirmesi yapmaya yetmez. Müvekkilim bir gazetecidir, Erdoğan ise 10 yıldır başbakanlık yapan kişidir ve bu nedenle eleştiri sınırı daha geniştir”.

Köşe yazısına konu olan Uludere olayında kimin emir verdiğinin araştırılması gerektiğini ifade eden Ok, olayda sorumluların tespit edilmesi için Genelkurmay Başkanlığı’na müzekkere yazılmasını ve dosyada siyasi iktidarın sorumluluğunun bulunup bulunmadığının tespiti için de dosyanın bilirkişiye teslim edilmesini talep etti.

Altan’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hâkim, Ahmet Altan’ın yazısında eleştiri sınırlarını aşarak, hakaret ettiğinin sabit olduğunu belirterek önce 1 yıl 2 ay hapis cezasına hükmetti. Hâkim sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle 11 ay 20 güne indirdiği hapis cezasını günlüğü 20 liradan, 7 bin lira para cezasına çevirdi.

Kaynak: AA (19 Temmuz 2013)

Yorum yapın