Agatha Christie’nin dünya çapında baskı rekorları kıran kitapları çizgi romana uyarlandı

Ağustos 26, 2022

Agatha Christie’nin dünya çapında baskı rekorları kıran kitapları çizgi romana uyarlandı

Agatha Christie’nin Doğu Ekspresinde Cinayet, Kütüphanedeki Ceset ve Gizli Düşman adlı kitaplarının çizgi roman uyarlamaları Altın Kitaplar etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Şimdiye kadar yüz farklı dile çevrilen eserleri tüm dünyada yüz milyonlarca, İngiltere’de ise bir milyar kopyanın üzerinde basılan, Polisiye Edebiyatının Kraliçesi Agatha Christie’nin sevilen kitapları yepyeni bir formatla okurların beğenisine sunuldu. Agatha Christie’nin kült eserlerinden Doğu Ekspresinde Cinayet, Kütüphanedeki Ceset ve Gizli Düşman’ın çizgi roman uyarlamaları Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Agatha Christie’nin en çarpıcı romanlarından Doğu Ekspresinde Cinayet, Benjamin von Eckartsberg tarafından çizgi romana uyarlandı. Hercule Poirot’nun dünyayla bağları kesilmiş bir trende meydana gelen gizemli bir cinayeti çözmeye çalıştığı Doğu Ekspresinde Cinayet çizgi romanının çizimleri ise Chaiko’ya ait. 

Boğularak öldürülmüş, kimliği belirsiz bir kadının cesedi sabahın erken saatlerinde Arthur Bantry ve eşi Dorothy Bantry’nin evindeki kütüphanede bulunur. Christie’nin eşsiz karakterlerinden Bayan Marple’ın ikinci macerasına atıldığı Kütüphanedeki Ceset, Dominique Ziegler tarafından uyarlanırken, kitaptaki çizimler Oliver Dauger imzası taşıyor. 

Agatha Christie’nin bir diğer sevilen kitabı Gizli Düşman’da Gözüpek dedektifler Tommy ve Tuppence ilk maceralarıyla karşınızda! Genç ikilinin giriştikleri ilk vakada başları belaya girer. Hele birileri tarafından bataklığın içine çekilecekleri akıllarının ucundan bile geçmez… Gizli Düşman’ın çizgi roman uyarlaması ve çizimleri Emilio Van Der Zuiden imzası taşıyor. Doğu Ekspresinde Cinayet ve Gizli Düşman’ın çizgi roman uyarlamalarını Gökçe Yavaş, Kütüphanedeki Ceset’i ise Berrak Kayaoğlu tercüme etti. 

edebiyathaber.net (26 Ağustos 2022)

Yorum yapın