Adnan Gerger’in “Firar Öyküleri” adlı kitabı yeniden yayımlandı

Şubat 5, 2018

Adnan Gerger’in “Firar Öyküleri” adlı kitabı yeniden yayımlandı

Adnan Gerger’in “Firar Öyküleri” adlı kitabı Karakarga Yayınları etiketiyle yeniden yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kitap, Türkiye’nin yakın tarihinde gündeme damga vurmuş ünlü firarları ve perde arkasını anlatıyor. Firarları gerçekleştirenlerin anlatılarıyla firarlar, edebi metinlere dönüştürülerek okuyucuya sunuluyor.

Kitapla ilgili yapılan değerlendirmelerde şöyle dendi:

Burhan Sönmez. Yazar – Uluslararası PEN Yönetim Kurulu Üyesi -Ayrıntı Yayınları Genel Yayın Yönetmeni:

Monte Kristo Kontu gibi romanlarda veya Esaretin Bedeli gibi filmlerde anlatılan firar hikâyeleri, barındırdıkları zekâyla daima ilgi çekmiştir. Yaşanmış gerçek firarların, roman ve filmlerden daha ilginç olabilmesi ise ancak anlatıcının diliyle mümkündür. Deneyimli bir gazetecinin kalemine ve ciddi bir yazarın diline sahip olan Adnan Gerger, Firar Öyküleri’nde ilginç kaçış hikâyelerini aktarırken, militanların, suçluların ve gizli servislerin dünyasındaki olayların perde arkasına dalıyor ve pek çok karanlık noktaya da cesaretle ışık tutuyor.

Haydar Karataş – Yazar:

Hapisteyken Firar Öyküleri’ni okumuştum. Firar etme duygusu öylesine gariptir ki, insan bin kez aynı şeyi düşünür, dünya durur, bütün koğuşta derin bir sessizlik olur… Bin kez kaçarsınız ve bin kez şuradan şuraya gideceğim, otobüse şöyle bineceğim, şunu yapacağım bunu yapacağım dersiniz, bilmem ne garip hayaller kurarsınız… Hayali dahi insanı böylesine meşgul eden başka hiç duygu görmedim, yaşamadım. Firar Öyküleri her mahkûmun ve kendini mahkûm hissedenlerin başeseridir…

Hüseyin Kıran – Yazar :

Adnan Gerger yılların getirdiği gazetecilik birikimine sanatçı kalemiyle yön vererek ülkemizden firar öykülerini gündeme getiriyor bu kitapta. Solcuların büyük emek ve özveri gerektiren firarlarından sağcı, devlet destekli militanla kaçırılış öykülerine, oradan da mafya ‘baba’larının satın alınmış firarlarına kadar bir yelpazeye eğiliyor ve bunların arka planlarını açığa çıkarıyor.

Ünsal Ünlü – Patronsuz Gazeteci :

Yıllarca etik gazeteciliğin marka isimlerinden biri olmuş Adnan Gerger, haberciliğinin yanı sıra ince mizahi anlatımıyla usta bir yazarlık da sergiliyor, Firar Öyküleri’nde… Tüm zamanlardan firar eden bu kitabı, okumalısınız…

 edebiyathaber.net (5 Şubat 2018)

Yorum yapın