“Aa aynı ben” dedirten gözlemlerle örülü hikâyeler: “Anonslu Kaset Doldurulur”

Ocak 22, 2019

“Aa aynı ben” dedirten gözlemlerle örülü hikâyeler: “Anonslu Kaset Doldurulur”

Engin Barış Kalkan’ın “Anonslu Kaset Doldurulur” adlı öykü kitabı İletişim Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İşti güçtü, haramdı küfürdü, Fener’di Cimbom’du derken unutulup gidiyor… Sağ, sol, sermaye, Komünist Manifesto… Hiçbiri umurumda değil. Ben oldum olası yorulmaktan şikâyetçiyim. Hiçbirimizin, enerjisini atsın da erkenden uyusun denerek parklarda, bahçelerde koşturulan çocuklardan bir farkı yok…

Askerde doldurtulan anonslu kasetler, kapısında “miras değil alın teri” yazan birahaneler, tuvalete yakın masalar, yarım kalan rakılar, filtresi rujlu izmaritler, tuzlu fıstıklar, çiziktirilmiş adisyonlar, kaçak çaylar… En müstesna huylu kadınlar ve onlara âşık adamlar, yapacak hiçbir şey kalmayınca eve gidip Breaking Bad izleyenler, içlerindeki dolmak bilmez kuyuları birayla dolduranlar…

Engin Barış Kalkan, muzip bir insan sarrafı… Zamane ağzıyla “Aa aynı ben” dedirten gözlemlerle örülü hikâyeler anlatıyor.

Anonslu Kaset Doldurulur, herkesin aklından geçenler ama söze dökülmeyenler… Kelebek etkileri…

Sevgi, özlem, kalp çarpıntısı, kıskançlık… Basbayağı çocukluk aşkı. Ömrün geri kalanına kafa yormayınca her şey daha tatlı.

Kitaptan bir bölüm okumak için>>>

Engin Barış Kalkan

1980 yılında İstanbul’da doğdu. Ümraniye Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu. Muhtelif dergilerde öyküleri yayımlandı. Kamuya ait bir laboratuvarda kimyager olarak çalışıyor. İlk öykü kitabı Maveraünnehir Nereye Dökülür? (2017) İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

edebiyathaber.net (22 Ocak 2019)

Yorum yapın