44 kez geri çevrilen kitabı ile 40 bin dolarlık ödül aldı

Haziran 16, 2015

44 kez geri çevrilen kitabı ile 40 bin dolarlık ödül aldı

LwSeQsOİngiliz yazar John Spurling, basılmadan önce 44 defa yayınevleri tarafından geri çevrilen kitabı için yaklaşık 40 bin dolarlık (25 bin İngiliz Sterlini) ödüle layık görüldü.

Yazar Tarihi Roman dalında Çin imparatorluğu dönemini anlatan “The Ten Thousand Things” kitabı ile 6. Walter Scott Ödülü’nü kazandı.

Kitap 14. yüzyılda Çin’de Moğol yönetimindeki Yuan Hanedanlığı dönemin en büyük dört resim ustasından biri olan Wang Meng’in hikâyesini anlatıyor. Spurling, dördüncü romanı olan bu kitabı 15 yılda yazmış ve geçen sene Duckworth yayınevi tarafından basılmadan önce de 44 yayıncı tarafından geri çevrilmişti.

İngiliz yazara ödülü ise İskoçya’daki Melrose kasabasında düzenlenen kitap festivalinde Buccleuch Dükü tarafından verildi.

Jüri ise kitabı, “The Ten Thousand Things, çok mahirane ve ödüllendirilmeye değer. John Spurling’in yazısından sanki Wang Meng resimlerini, o yaparken okuyorsunuz hissi veriyor.” şeklinde değerlendirdi.

İngiltere’nin önemli ödüllerinden Walter Scott Ödülleri, yazar Scott’un başarılarını onurlandırmak için düzenleniyor. Bu ödüle başvurmak için romanın en az 60 yıl önceki olayları konu edinmesi, İngilizce yazılmış olması ve son bir yılda basılmış olması şartı aranıyor.

Javanshir Gadimov – edebiyathaber.net (16 Haziran 2015)

Yorum yapın