4. Kıraathane Kitap Şenliği 9 Eylül’de Açılış Partisi ile başlıyor

Eylül 8, 2022

4. Kıraathane Kitap Şenliği 9 Eylül’de Açılış Partisi ile başlıyor

Kıraathane Kitap Şenliği dördüncü yılında yine Beyoğlu’nda, bu kez 30 bağımsız yayınevinin emeği ve katılımıyla 9-18 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor.

Etkinlik çağrısından

Okurluğu, yazarlığı, çevirmenliği, editörlüğü, yayıncılığı, kısacası kitapları ve kitaplara verilen emeği kutlamak üzere yine birlikteyiz.

Bu şenlik, kitapları yaşatmak, kitaplarla yaşamak isteyen herkesin şenliği.

Neredeyiz?

Bu yılki şenlikte yayınevleri kitap stantlarını Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi binasının giriş, bir, iki ve üçüncü katlarında kuruyorlar. Kıraathane’nin beşinci katında ise yazarlarla söyleşiler, kitap sohbetleri, şiir dinletileri, edebiyat konuşmaları sizleri bekliyor.

Bu yıl ayrıca, şenlik kapsamındaki bir dizi söyleşi ve panel de Yesayan Salonu ile istos ofisinde gerçekleşecek. Şenliğimizin düzenli katılımcılarından Aras ve istos yayınevlerine bu imkân için gönülden teşekkür ediyoruz. 

Tabii, çevrimiçi programlarımız da var; onları Kıraathane’nin YouTube kanalında izleyebileceksiniz. 

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nin adresi: Asmalımescit Mahallesi, Yemenici Abdüllatif Sokak 1, 34430, Beyoğlu.

Yesayan Salonu’nun adresi: İstiklal Caddesi Hıdivyal Palas No: 231, Kat 1, Oda: 30, Beyoğlu.

istos’un adresi: Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, Hasnun Galip Sokak Pembe Çıkmazı No: 4, D: 6, K: 2 34433 Beyoğlu.

Kimiz, kimleriz? 

Şenliğimize stant kurarak, etkinlik düzenleyerek, organizasyona el vererek, yer açarak, bağımsız yayıncılığı dayanışma içinde sürdürme bilinciyle şenliğin hazırlık sürecinde yer alıp fikirlerini, önerilerini paylaşarak bize katılan bütün yayınevlerine müteşekkiriz.

İşte bu yılki katılımcılarımızın, her bir yayınevine tek tıkla ulaşabileceğiniz listesi:

160. Kilometre 

Akademim 

Alef Yayınevi

Aras

Avesta Yayınları

Baobab

Corpus Yayınları

Encore

Espas Sanat Kuram

Flaneur

Ginko Bilim

Habitus Kitap

Harfa

istos yayın

Kıraathane Kitapları

Lemis

Lîs Yayınevi

Livera

Manifold

Manos Kitap

Metropolis

NotaBene

Otonom Yayıncılık

Pikaresk

Propaganda Yayınları

Raskol’un Baltası

Siren

Telemak

Umami

Yüz Kitap

Ya geleceğin okurları, çocuklarımız?

Kıraathane Kitap Şenliği’nin bu yılki sürprizlerinden biri, şenliğin çocuk kitapları da yayımlayan üç katılımcısının, bu kitaplara odaklanan birimleriyle hem stant kurarak hem etkinlik düzenleyerek aramızda olmaları.

Nasıl katılabilirsiniz?

Şenlik boyunca bağımsız yayınevlerinin temsilcileriyle buluşup konuşmak, yeni kitaplarıyla ilgili bilgi almak, yazarlarıyla tanışmak, kitaplarınızı imzalatmak için sizleri İstanbul Edebiyat Evi’ne bekliyoruz. Şenliğe katılan yayınevlerinin düzenlediği 40’tan fazla etkinliği içeren ayrıntılı programı ise sitemizde inceleyebilirsiniz

Şenliğe katılan yayınevlerinin düzenlediği etkinliklerin hemen hepsi herkesin katılımına açık. 

Programda “teyidli/davetli katılımcılar için” ibaresini gördüğünüz istisnai birkaç etkinlik hakkında bilgi almak/kayıt yaptırmak için lütfen bizi arayın. Telefonumuz: (0212) 2529389.

Aras Yayınları Hippo kitaplarıyla, Avesta Yayınları Hêlîn kitaplarıyla, Ginko Bilim ise Ginko Çocuk ile şenlikteler. Kıraathane’nin ikinci katında çocuklara ayrılan özel standımıza uğramayı unutmayın. 10-11-17 Eylül sabahları ise günün açılışını saat 11:30’da “Çocuklarla Okuyoruz” kuşağıyla yapacağız. Bu üç yayınevinin kitaplarından birer seçkiyi birlikte okumaya 12 yaş altı dostlarımızı bekliyoruz.

Günlerimiz, saatlerimiz?

Kıraathane binasındaki kitap stantları 10-11 Eylül ve 17-18 Eylül Cumartesi-Pazar günleri 11:00-20:00, hafta içi 12 Eylül’den 16 Eylül’e kadar ise her gün 14:00-20:00 saatleri arasında ziyaretinize açık. 

Şenlikte görüşmek dileğiyle!

edebiyathaber.net (8 Eylül 2022)

Yorum yapın