3. Kadın Yazarlar Sempozyumu Suat Derviş’e adandı

Mart 19, 2013

3. Kadın Yazarlar Sempozyumu Suat Derviş’e adandı

Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Kadın Yazarlar Sempozyumu, Türk Edebiyatının özgün yazarlarından Suat Derviş’e adandı. Sempozyum, 4-5 Nisan 2013 tarihleri arasında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

Suat Derviş’in eserlerini, yazarlığını ve çağdaş Türk Edebiyatı içindeki yerini çok disiplinli bir platformda yeniden okumayı ve tartışmayı amaçlayan sempozyumda, yazarın Türk sinemasında da kült haline gelmiş Fosforlu Cevriye romanının uyarlamaları da yer alacak. Popüler kültür tarafından farklı dönemlerde üretilen bu uyarlamaların; dönemin siyasal, toplumsal ve “toplumsal cinsiyetçi” bakış açılarını nasıl yansıttığı da tartışılacak.

Ev sahipliğini Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Hüsnü Gündüz’ün ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günseli Sönmez İşçi’nin yapacağı sempozyumda; pek çok akademisyen, yazar ve araştırmacı Suat Derviş edebiyatı ile ilgili çalışmalarını sunacak. Türk edebiyatının önemli yazarlarından Prof. Dr. Erendiz Atasü, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Raşit Cavaş, Prof. Dr. Fatmagül Berktay ve Prof. Dr. Nazan Aksoy da konuşmacı olarak katılacak isimler arasında. Sempozyuma gönderilen tüm bildiriler daha sonra kitap haline getirilerek Türk edebiyatı arşivlerindeki yerini alacak.

Edebiyat, çeviribilim, sinema, sosyoloji, tarih gibi pek çok farklı alanda yapılan çözümlemelerin bir araya getirileceği sempozyumda Suat Derviş’in eserlerine yeni pencereler açılacağını belirten Prof. Dr. Günseli Sönmez İşçi, kadın yazarlar sempozyumunu gelenekselleştirerek Türkiye’deki edebiyat eleştirisine katkıda bulundukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Nazım Hikmet’in  Suat Derviş’e ithafen yazdığı “Gölgesi” adlı şiirde de “başını eğmeyen kadın” olarak aklımıza kazınan Derviş’in edebi kişiliğini daha yakından tanımak isteyen herkes 4-5 Nisan 2013 tarihleri arasında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek sempozyuma davetli.

Sempozyum programını görmek için tıklayınız >>>

Yorum yapın