21. Tudem Edebiyat Ödülleri Mizah Romanı Yarışması sonuçlandı

Şubat 14, 2024

 21. Tudem Edebiyat Ödülleri Mizah Romanı Yarışması sonuçlandı

21. Tudem Edebiyat Ödülleri’nde dereceye girenler belli oldu. Birincilik ödülüne Kardan Hayalet isimli dosyası ile Tuba Aktaş Delideğer görüldü. 

Türkçe çocuk ve gençlik edebiyatına çağdaş ve özgün eserler kazandırmak hedefiyle 2003 yılından bu yana düzenlenen Tudem Edebiyat Ödülleri’nin 21. yarışması, çocuk edebiyatı alanında ve mizah romanı dalında düzenlenmişti.
 
Mizah kültürümüzün gelişmesine önemli katkıları bulunan ve esin verici çalışmalarıyla senaryodan karikatüre, gülmece öyküden tiyatro oyununa mizahın sınırlarını genişleten usta isimleri bir araya getiren 21. Tudem Edebiyat Ödülleri seçici kurulu, geçtiğimiz günlerde toplanarak dereceye giren dosyaları belirledi.

36 dosyanın başvurduğu yarışmada birincilik ödülünü ”Kardan Hayalet” adlı çalışmasıyla Tuba Aktaş Deli kazandı. İkincilik ödülüne ”Kukuleta Şeklinde Bir Kule” ile Nuri Kurucu, üçüncülüğe ise ”Zaman Ustası” ile Pelin Cansu Sarıyıldız değer görüldü.
 
Dereceye giren isimlere, İzmirli heykeltıraş Ozan Ünal‘ın tasarladığı ödül heykellerinin yanı sıra, birinciye 20.000 TL, ikinciye 15.000 TL, üçüncüye 10.000 TL para ödülü verilecek. 

Kuruluşunun 40. yılını kutlayan Tudem Yayın Grubu’nun köklü yayıncılık birikiminin en değerli meyvelerinden biri olan Tudem Edebiyat Ödülleri, tarafsız duruşu ve nitelikli eserleri ön plana çıkaran yapısıyla edebiyat dünyamızda önemli bir misyon üstleniyor.


21. Tudem Edebiyat Ödülleri Kazananları

Birincilik: ”Kardan Hayalet” Tuba Aktaş Deli
İkincilik: ”Kukuleta Şeklinde Bir Kule” Nuri Kurucu 
Üçüncülük: ”Zaman Ustası” Pelin Cansu Sarıyıldız
 

21. Tudem Edebiyat Ödülleri Seçici Kurulu

Aytül Akal, Gökçe Yavaş Önal, Itır Arda, Pelin Güneş ve Toprak Işık

edebiyathaber.net (14 Şubat 2024)

Yorum yapın