2023 Muzaffer İzgü Çocuk Romanı Yarışması sonuçlandı

Ekim 30, 2023

2023 Muzaffer İzgü Çocuk Romanı Yarışması sonuçlandı

Bilgi Yayınevi’nin Muzaffer İzgü anısına düzenlediğimiz 2023 Muzaffer İzgü Çocuk Romanı Yarışması sonuçlandı.

Toplam 62 roman dosyasının gönderildiği yarışmada Mavisel YenerHidayet KarakuşYunus Bekir YurdakulDilge Güney ve Cahit Ökmen’den oluşan seçici kurul, ödülü oy birliğiyle Deniz Alev Suer’in Bir Garip Köy Lokantası adlı romanına verdi.

Seçici kurul, ödülün bu yapıta “belli bir coğrafyada yaşayan insanların kültürel kodlarını açığa çıkarıp, farklı kültürel ögelerin karşılaşmasının doğurduğu sonuçları ve dayanışma geleneğini güçlü bir mizahi anlatımla yansıttığı, bu içeriği seslendiği okur kitlesinin gelişim özelliklerine uygun bir dil tutumuyla, yaratıcı bir kurgu içinde, zengin ve canlı bir karakter çeşitliliğiyle işlediği” gerekçesiyle verildiğini açıkladı.

DENİZ ALEV SUER


Deniz Alev Suer, 1990 Van doğumlu ve bir kedi annesidir. Marmara Üniversitesi Fizik Bölümü Lisans, Bilgi Üniversitesi Sosyal Projeler ve Sivil Toplum Kuruluşları Yönetimi Yüksek Lisans mezunudur. Özel sektörde Kurumsal Pazarlama ve Proje Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Son beş yıldır yazı dünyasının farklı alanlarında eğitimler almış, çalışmalar yapmıştır. Mario Levi ile İleri Seviye Roman Yazarlığı, İstanbul Film Akademisi Senaryo Okulu ve Çocuk Edebiyatı Akademisi heybesindeki eğitimlerden sadece birkaçıdır. Profesyonel iş hayatının yanı sıra basılı edebiyat dergilerine öyküler, uluslararası dijital platformlara ise kurumsal içerikler üretmektedir.

edebiyathaber.net (30 Ekim 2023)

Yorum yapın